Armand Duplantisia piinattiin läpi MM-finaalin – kilpakumppani rehvakkaana: "Melkein saimme hänet"

Seiväshypyn supertähti Armand Duplantis nappasi sisäratojen MM-kultaa Glasgow'ssa sunnuntaina. Mestaruuden taustalla oli kuitenkin useita kompuroinnin paikkoja.

Duplantis otti omansa kauden parhaallaan, kun rima ylittyi korkeudesta 605. Ennen voiton varmistumista ruotsalainen kuitenkin pudotti useamman kerran alemmista korkeuksista.

Aftonbladetin mukaan seiväsfinaalia edelsi melkoinen työvälinesekoilu. Ruotsalaistähden managerin mukaan oikeiden seipäiden saapuminen kisapaikalle oli todellisen työn takana. 

Seipäitä ehdittiin metsästää useita päiviä. Niiden oli tarkoitus saapua Lontoon Heatrow'n lentokentälle hyvissä ajoin. Duplantisin taustaryhmälle kuitenkin ilmoitettiin, että syystä tai toisesta seipäät olisivat päätyneet Reykjavikiin Islantiin. Tieto oli lajin ylivoimaisen ykköstähden kannalta onneksi väärä informaatiota. Seipäät löytyivät lopulta viime tipassa Lontoon lentokentän rahtirakennuksen uumenista. 

Ongelmat jatkuivat: kun seipäät oli löydetty, oli varastossa vain yksi hissi, johon ne mahtuisivat. Masiina oli kuitenkin epäkunnossa. Tuntien odottamisen jälkeen "Mondon" välineistö saatiin kuin saatiinkin liikkeelle ajoissa kohti Glasgow'ta, jossa hän joutui vielä repimään muovikääreitä seipäistä kisapaikalla. 

Psyykkausta MM-finaalissa

Duplantisilla oli vaikeuksia MM-finaalin aikana. Hän ylitti 585 vasta kolmannella yrityksellään. Myös voittotulos 605 irtosi vasta viimeisellä hypyllä. Lopulta hopealle yltänyt Yhdysvaltain Sam Kendricks uskoo, että hän pystyi psyykkaamaan ruotsalaistähteä MM-finaalissa onnistuneesti.

– Tänään me melkein saimme hänet, Kendricks rehvasteli finaalin jälkeen Expressenin mukaan

Amerikkalaishyppääjä vietti seiväskisan aikana paljon aikaa Duplantisin lähistöllä. Kendricks myös jutteli useaan otteeseen Duplantisille suoritusten välissä. 

– Meidän on melkein pakko ryhmittyä häntä vastaan, jotta voisimme voittaa hänet. Jollain on oltava aivan paras päivä ja pakotettava hänet kilpailemaan. Voimme painostaa häntä kohti kuutta metriä ja saada hänet näyttämään hölmöltä, Kendricks jatkoi. 

MM-kultaa vienyt Duplantis naureskeli Kendricksin touhuille finaalin jälkeen.

– Olimme aika paljon lähekkäin tänään. Ehkä hän halusi päästä pääni sisään. 

Kendricks uskoo, että psyykkaaminen onnistui ainakin osittain. Vaikka Duplantis vei kultaa lopulta näytöstyyliin, ME-korkeudesta 624 yritykset jäivät epäonnistuneiksi. 

– Hän ei rikkonut maailmanennätystä. Uskon, että se johtui siitä, että haastoimme hänet, Kendricks päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat