Maailmantähti Armand Duplantis ajautui piinaaviin ongelmiin MM-kisojen alla – luottomies pikahälytyksellä apuun

Armand Duplantis jää Timanttiliigassa 572:een 1:56
Armand Duplantis jäi Monacon Timanttiliigassa vaatimattomaan tulokseen.

Seiväshypyn supertähti Armand Duplantis koki ikävän takaiskun MM-kisojen alla, kun hän kärsi kovista krampeista Monacon Timanttiliigan kisassa.

Seiväshyppyä suvereenisti viime vuodet hallinnut Duplantis jäi Monacossa monien yllätykseksi vasta jaetulle neljännelle sijalle vaisulla tuloksella 572.

Kisan jälkeen selvisi, että vaisuuden taustalla olivat ruotsalaista kiusanneet krampit. Duplantis suhtautui tilanteeseen vakavasti ja lennätti Yhdysvalloissa majaansa pitävän kiropraktikon Jonathan Hymelin apuun Ruotsiin.

– Hän sulki klinikkansa, tyhjensi kalenterinsa ja riensi apuun. Hän tuntee "Mondon" hyvin, heillä on hyvät välit, Duplantisin manageri Daniel Wessfeldt kertoo Expressenille.

Wessfeldt kertoo, että Monacon kisalla oli suuri vaikutus siihen, että Hymel hälytettiin apuun. Jos kramppien sävyttämä kisa olisi sujunut tuloksellisesti paremmin, ei hoitoon olisi välttämättä turvauduttu.

– Ei ainakaan yhtä intensiiviseen kuin nyt. Hän (Hymel) oli täällä kymmenen päivää auttaen joka päivä. Hän oli kaikissa harjoituksissa paikalla ja auttoi Duplantisia, Wessfeldt kertoo.

Hoidot ovat auttaneet ja Duplantis tuntee olevansa jälleen huippukunnossa. Ruotsalaistähti heittää uhmakkaan viestin jopa uudesta maailmanennätyksestä.

– En olisi kovinkaan yllättynyt, jos hyppäisin 623 MM-kisoissa, Duplantis vihjailee Radiosportenille.

Duplantis lähtee Budapestiin hallitsevana maailmanmestarina. Viime vuonna hän voitti MM-kultaa ulkoratojen ME:llä 621.

Lue myös:

    Uusimmat