Uudessa tyylissä lavoille palaava Arja Koriseva MTV:lle: Nyt olen vahvempi ja ymmärtäväisempi

Rintasyövästä toipuva laulaja tekee ensiesiintymisensä sairauden jälkeen lauantaina Tangomarkkinoiden karsintakilpailussa.

– Tuntuu jännältä! Kaikki tuli jotenkin nopealla tahdilla, vaikka minulla on ollut aikaa sulatella asiaa, MTV:n tavoittama Arja Koriseva iloitsee.

Koriseva on keskittänyt viime syksystä saakka kaikki energiansa syövästä toipumiseen. 

– Sanoin, että tulen, jos minulla on jo uutta musiikkia. Vanhalla musiikilla en olisi mennyt esiintymään, Arja kertoo.

– Nyt minulla on uusia ihmisiä tekijäjoukoissa. Ensimmäinen Leipää, lempee, lämpöö -kappale on Mariskan käsialaa. Hän on tehnyt hienon laulun.

Rakastettu laulaja on päivittänyt musiikkityyliään uusille tasoille. Siitä huolimatta hän lupaa, ettei tyyli mene täysin vaihtoon.

– Laulu on näköiseni ja laulan sen sydämestäni. Kappaleen sanoma on, ettei pidä murehtia liikaa tulevaa. Siinä on ihanan läsnä oleva ja rehellinen meininki. 

Puolen vuoden sairastamisen jälkeen Arja kokee nauttivansa entistä enemmän elämästä. Lauantaina Tangomarkkinoiden karsintakilpailussa ja kesän keikkalavoilla tullaan näkemään aiempaa laajakatseisempi artisti.

– Olen ihan sama minä edelleen, eikä minua tarvitse lähestyä eri tavalla. En ole muuttunut totaalisesti, vaan olen sama mimmi, mutta vahvempi ja ymmärtäväisempi, hän pohtii.

Syövän myötä uusiksi meni myös hiustyyli – ainakin hetkeksi. Pitkistä, hulmuavista kutreistaan tunnettu Arja ei olisi koskaan rohjennut vaihtaa tyyliään näin radikaalisti ilman sairastumista.

– Kun sain tietää sairastavani syöpää, hiukset tuntuivat äärimmäisen pinnalliselta asialta. En ollenkaan ajatellut sitä, miten muuttuisin ulkoisesti. Päällimmäinen ajatus oli se, että sairaus pitää saada hoidettua.

– Tiesin, että pystyisin elämään aivan yhtä täysipainoista elämää hiuksilla tai ilman, rinnoilla tai ilman. Peruukkia en ole käyttänyt, vaan talven kuljin pipo päässä. Kyllähän se kalju säikäytti joka kerta, kun kuljin peilin ohi, Arja kertoo.

Juhannuksena keikkalavoille palaava artisti on suunnitellut työvuottansa jo pitkälle syksyyn. Hänet nähdään lokakuussa samalla lavalla muun muassa Remu Aaltosen kanssa.

– Remu sanoi, että uusi hiustyyli nuorensi minua kymmenen vuotta. Vastasin, että Remu, pelastit päiväni. Ihana Remu! Sanoin, että uskon joka sanan, Arja nauraa hersyvää nauruaan.

Lue myös:

    Uusimmat