Mainos

Arhinmäki: Suomi liusumassa kohti luokkayhteiskuntaa

Suomessa on yhä edelleen luokkaeroja. Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Paavo Arhinmäki sanoo MTV3:n Huomenta Suomen presidenttitentissä, ettei luokkayhteiskunta ole koskaan kadonnut Suomesta.

– Ennen työväenluokka tarkoitti vain raksaa, telakkaa ja tehdasta, nyt se on laajempi: työväenluokkaa ovat myös esimerkiksi hoito- ja hoiva-alan ammattilaiset ja pienet yrittäjät, Heitä yhdistävät pienet tulot.

Arhinmäen mukaan Suomessa on hyvin paljon luokkayhteiskunnan rakenteita. Hän suosittelee käymään vaikkapa Helsingin Myllypurossa, jossa ruokajonot ovat pidentyneet.

Presidenttinä Arhinmäki tarttuisi verotukseen hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi. Hänen mielestään hyvätuloisten verotusta tulisi kiristää ja kaikkein heikoimmista olisi pidettävä nykyistä parempaa huolta.

– Ei taantumaa rikkaiden verotuksella selätetä, ei Suomessa niin paljoa rikkaita ole. Mutta jos tienaa hieman päälle keskitulon, niin voisi vähän enemmän verottaa. En tarkoita mitään himoverotusta. Mutta ihmiset olisivat varmasti valmiita maksamaan, kun tietävät, mihin rahat menevät.

(MTV3)

Katso vasemmistoliiton presidenttiehdokkaan Paavo Arhinmäen haastattelu: (Huomenta Suomi 21.12.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.