Mainos

Arhinmäki haastaa kömpelösti

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas) on nyt voimansa tunnossa. Hyvä osoitus oli kuluneella viikolla julkaistu kolumni Turun Sanomissa. Arhinmäki arvosteli suorasukaisesti presidentti Sauli Niinistön vetämää kampanjaa, jonka tavoitteena on ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Kampanjan lähtölaukauksena julkaistiin kirjanen Ihan tavallisia asioita.

Pääkaupungin vihervasemmisto on leimannut kirjasen tempputerapiaksi, ja samaa sanoo Arhinmäki, toki hieman kohteliaammin. Hänen mukaansa nuorten lähipiirin vastuun korostaminen syrjäytymisen ehkäisyssä on kaunis tavoite, jolla ei ole mitään tekemistä nuorten todellisen elämän kanssa.

Arhinmäki jättää mainitsematta, ettei kirjasessa väitetä ohjeiden olevan ratkaisu syrjäytymisongelmaan. Kampanjan nettisivuilla (http://www.tavallisia.fi/) todetaan näin: "Olemme koonneet yhteen ehdotuksia, jotka saattavat helpottaa arkea. Arjessa aika pienet asiat ja teot riittävät ihmeen pitkälle."

Arhinmäki ei myöskään mainitse, että kirjasen takana on iso joukko asiantuntijoita Mannerheimin lastensuojeluliitosta, Väestöliitosta ja muun muassa Lastensuojelun keskusliitosta.

Arhinmäki ja muut kriitikot antavat ymmärtää, että kampanja on oikeistolaista propagandaa, jolla vastuu yhteiskunnallisesta ongelmasta yritetään sysätä yksilöille. Todisteeksi porvarijuonittelusta riittää se, että puuttuminen nuorten syrjäytymiseen oli Niinistön kärkiteema jo presidentinvaalikampanjassa. Se on fakta, kuten myös se, että itse vaaleissa Niinistön huolen jakoi suomalaisten tyrmäävä enemmistö: 62,6 prosenttia.

Aika oudosta vinkkelistä pitää maailmaa katsoa, jos Niinistön ja hänen työryhmänsä arjen ohjeista onnistuu löytämään ideologista viritystä. Samaa ei voi sanoa Arhinmäen ja hänen hengenheimolaistensa kirjoituksista. Minusta kritiikki näyttää ennen muuta poliittiselta manööveriltä, jonka tarkoituksena on torpata tasavallan presidentin hyvään alkuun päässyt pyrkimys toimia arvojohtajana Suomessa.

Jk. Arvoisa lukija! Tämä on ensimmäinen kirjoitus uudessa blogissani. Jatkoa seuraa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.