Mainos

Arhinmäki ehdottaa Guggenheim-museon vaihtoehtoa tähän

Guggenheim-museohankkeen vaihtoehto saa opetus- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäeltä vahvaa sivustatukea. Arhinmäki on ideoinut kansalaisjärjestövetoiselle Checkpoint Helsinki -museolle tiloiksi autiona olevaa Autokomppanian korttelia Helsingin Töölössä.

- Se on valtavan kaunis funkkiskortteli ja siellä olisi tilaa kaikenlaiselle toiminalle, tähän voisi yhdistää myös residenssitoimintaa, hehkutti Arhinmäki.

- Aina ei tarvitse rakentaa uutta, muistutti ministeri kulttuurin käyttöön saneeratussa raitiovaunukorjaamossa järjestetyssä kulttuuritoimittajien tapaamisessa keskiviikkoaamuna.

- Arhinmäki kertoi käyneensä monessa onnistuneesti taiteelle saneeratussa teollisuustilassa, viimeksi Lapuan Paukku-nimisessä galleriassa, joka jäi käyttämättömäksi traagisella tavalla kun patruunatehdas räjähti 1976 ja 40 ihmistä kuoli.

Yllätyksenä Checkpointille

Checkpoint Helsingin tiedottaja Ilari Laamanen kuuli Arhinmäen aloitteesta MTV3:lta.

- Meitä kiinnostaa kaupungissa valmiina olevat tyhjät tilat kovasti, riemuitsi Laamanen.

- Akuutein tarve meillä on toimintotiloista mutta tämä on hurjan ilahduttava idea, sanoi Laamanen ja kertoi ottavansa yhteyttä ministeri Arhinmäkeen.

Maanantaina julkistetun taitelijaryhmän suunnitelmissa on perustaa kiinteästi Helsingin kaupungin kanssa toimiva yhdistys tai säätiö, joka kutsuisi nuoria taiteilijoita tekemään omaan taidettaan vapaina välittömistä toimeentulo-ongelmista.

Näin karttuvalle kokoelmalle etsitään näyttelytiloja nykyisistä julkisista tiloista, esimerkiksi sairaaloista ja kouluista mutta ryhmän kunnianhimoisena suunnitelmana on oman nykytaiteen museon valmistuminen vuonna 2037 eli kun Suomi täyttää 120 vuotta.

Avoimena kehitysryhmänä toimiva Checkpoint yrittää rakentaa Helsingistä kansainvälisen nykytaiteen merkittävää keskusta tavalla, jossa taiteen tekeminen on osa taidetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.