Arhinmäki Cheek-kohusta: "En pidä bling bling -rapista"

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki selitteli Cheek-kommentista aiheutunutta kohua torstaiaamuna Huomenta Suomessa.

Ministeri kertoi Gloria-lehdessä pitävänsä "yhteiskunnallisesta rapista. Sen sijaan nämä Cheekit ovat hirveää sontaa".

MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Paavo Arhinmäki selvensi sanomisiaan torstaiaamuna.

– Kun on kysymys kansansuosikista, nyt ei ainakaan populismista voi syyttää, Arhinmäki naurahti.

– Varmaan hirveää sontaa on sellainen, joka ei sanamuotona ehkä ole paras mahdollinen ja herättänyt kiihtymystä.

Arhimäen mukaan kohun nostattanut haastattelu on annettu jo ennen kesää, joten hänen piti käydä ostamassa kyseinen lehti itselleen muistin virkistykseksi.

– Itse asiasta olen samaa mieltä. Tämä ei kohdistunut yksittäiseen artistiin. En pidä bling bling -rapista, jossa uhotaan rahalla, isoilla autoilla ja videoissa pyörii vähäpukeisia naisia. Siitä lainauksessa on itse asiassa kyse, mutta se on helppo viedä yhteen artistiin, kulttuuriministeri sanoi.

Cheek on ollut näkyvästi kokoomuksen kannatusjoukoissa, joten Huomenta Suomen juontaja tiedusteli Arhinmäeltä, onko kommentissa politiikkaa mukana.

– Jo paljon ennen kuin kukaan oli Cheekistä kuullutkaan, en pitänyt tästä bling blingistä. Suomalaisen rapin puolella myös pidän sellaisesta rapista, jossa tuodaan yhteiskuntaa esiin sellaisena kuin se on, eikä sellaisena uhona, Arhinmäki kommentoi.

– Ymmärrän sen, että kulttuuriministeriltä kysytään aina lempiartistia, -kirjaa ja -elokuvia. Olen pyrkinyt olemaan vastaamatta juuri tästä syystä. Sitten kun kertoo mitä mieltä on, siitäkin nostetaan hirveä haloo, ettei kulttuuriministeri saa kertoa omasta taidemaustaan, Arhinmäki lisäsi MTV3.fille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat