Apulaispormestari Sinnemäki tyrmää uudet rajoitukset: "Tämä ei ole enää kohtuullista"

Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäen (vihr.) mielestä uudet rajoitukset ovat "kohtuuttomia liian pitkään kärsineelle kulttuuri- ja tapahtuma-alalle".

Apulaispormestari Sinnemäki otti Twitterissä tiukkasanaisesti kantaa pääkaupunkiseudulle määrättyihin uusiin rajoituksiin.

– Tämä ei ole enää kohtuullista. Ei ole ollut kyllä enää pitkään aikaan, Sinnemäki aloittaa.

Sinnemäki nostaa esille myös nuorten ja lasten harrastustoimintaa koskevat rajoitukset. Aluehallintoviraston mukaan voimaan tuleva kahden metrin turvavälivelvoite koskee myös lasten ja nuorten harrastuksia.

– Ne ovat epäreiluja lapsille ja nuorille, jotka ovat liian kauan kantaneet vastuuta kriisistä, Sinnemäki sanoo.

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi, ettei hallitus ole tyytyväinen ratkaisuun. Sinnemäen puoluetoverin, sisäministeri Maria Ohisalon mukaan asiaa "ratkotaan ohjeistuksella tai tarvittaessa lakimuutoksella".

Sinnemäkikin korostaa rajoitusten olevan hänen mielestään vastoin hallituksen linjaa.

– Tahtotila on ollut tapahtumien avaaminen, ei peruminen, Sinnemäki katsoo.

Kaupunkiympäristön apulaispormestarin mukaan rajoitusten pitäisi kohdistua aikuisiin, ei lapsiin.

– Koulut ovat olleet kiinni ja harrastukset tauolla. Nyt lasten harrastustoiminta ollaan taas kieltämässä. Kaikkien rajoitusten pitäisi kohdistua aikuisiin, ja löytää pikaisesti keinot avata kulttuuri ja tapahtumat turvallisesti, Sinnemäki toteaa.

Lapset ja nuoret törmäävät netissä hurjiin väitteisiin koronarokotteista – somelääkäri antaa vinkit, miten asiasta kannattaa keskustella 8:53
Lapset ja nuoret törmäävät netissä hurjiin väitteisiin koronarokotteista – somelääkäri antaa vinkit, miten asiasta kannattaa keskustella

Lue myös:

    Uusimmat