Turvavälivelvoite myös lasten ja nuorten harrastustoimintaan – Marin: Hallitus ei ole tyytyväinen ratkaisuun

Hallitus kokoontui keskustelemaan koronastrategiasta - näin Marin kommentoi pahentunutta tartuntatilannetta ja rajoituksia 10:31
Näin pääministeri kommentoi koronatilanteen huonontumista hallituksen neuvottelujen alla.

Aluehallintoviraston tämänpäiväiset päätöksen pääkaupunkiseudulla vaikuttaa merkittävästi myös harrastustoimintaan.

Avin mukaan turvavälivelvoite koskee myös lasten ja nuorten harrastuksia.

– Tilojen käyttöä koskeva ns. turvavälivelvoite koskee myös lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Esimerkiksi sisätilassa ryhmäliikuntatunnilla voi olla enintään sen verran osallistujia kuin tilaan mahtuu huomioiden mahdollisuus 2 metrin turvaväliin, avi kertoo Twitterissä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) sanoi Säätytalon portailla päivän koronaneuvottelujen jälkeen, että hallitus ei ollut tyytyväinen avin ratkaisuun. 

Hänen mukaansa "hallitus haluaa välittää selvän viestin kentälle" sen suhteen, että lasten ja nuorten elämää ei voida ensikädessä olla rajoittamassa, kun puhutaan koronarajoitusten kiristämisestä.

– Eli nyt kun viranomaiset ovat tehneet jälleen päätöksiä esimerkiksi erilaisten tilaisuuksien tai tapahtuma- ja harrastustoiminnan rajoituksista, haluamme, että tässä huomioidaan lapset ja nuoret ensin -periaate, Marin sanoo.

– Sosiaali- ja terveysministeriö tulee antamaan tästä ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille ja muille tahoille, että muistetaan tämä lapset ja nuoret ensin -periaate, hän jatkaa.

Haittoja ja ikäviä seurauksia halutaan ehkäistä kaikin keinoin

Marinin mukaan hallitus pitää tärkeänä, että lasten ja nuorten tukala tilanne huomioidaan. Hän huomauttaa, että mielenterveysongelmat ovat lisääntyneet Suomessa korona-aikana.

– Kaikin keinoin, joilla voimme ehkäistää näiden haittojen ja seurausten syntymistä, haluamme pitää asiasta huolen, pääministeri muotoilee. 


Rokotekattavuus halutaan mahdollisimman korkeaksi

Säätytalon portailla puhuttaessa lapsiin ja nuoriin liittyvistä rajoituksista Marin otti puheeksi myös rokotekattavuuden kasvun sekä sen, että rokotteet suojaavat tehokkaasti koronaviruksen aiheuttaman taudin vakavammalta muodolta

– Vielä ei hallitukselta sellaista biestiä lähde, että nyt pitää vahvasti ja nopeasti kiristää rajoituksia, vaan ennemmin niin, että pyrimme pitämään tänä syksynä yhteiskuntaa auki. 

Marinin mukaan hallitus on yhtä mieltä siitä, että rokotekattavuus halutaan Suomessa mahdollisimman korkeaksi.

Rokotekattavuuden tulisi pohjaesityksen mukaan olla vähintään 80–90 prosenttia, jotta yhteiskunta voitaisiin avata kunnolla.

Hallituksen suunnitelmana on, että kun rokotuskattavuus saadaan riittävälle tasolle, laajoista rajoituksista voidaan luopua ja rajoituksia asetetaan paikallisesti tarpeen mukaan.

Uuden hybridistrategian odotetaan valmistuvan ja astuvan voimaan syys-lokakuussa.

Juttua muokattu 12.8.2021 kello 18.08: Lisätty toinen kappale sekä Marinin sitaatti viimeiseen kappaleeseen. 

Lue myös:

    Uusimmat