Apua stressiin – kokeile näitä tapoja!

Stressi saapuu usein kuin varkain, mutta sen saa myös hälvenemään samalla tavalla.

On paljon erilaisia tapoja, joilla voi vähentää stressiä.

Lue kirjaa 6 minuuttia

Kirjoja lukemalla voit antaa mielikuvituksesi vaeltaa vapaana. Tutkimusten mukaan lukemisella on myös monta muuta etua. Lukeminen pitää aivot virkeänä, helpottaa nukkumaanmenoa ja tekee jopa empaattisemmaksi. Erään tutkimuksen mukaan jo kuuden minuutin lukutuokio vähentää stressiä.

Siivoa työpöytä

Järjestelty ja siisti pöytä hillitsee tunnekuohuja. Erään tutkimuksen mukaan stressi lisääntyy, mitä sotkuisempi asunto onkaan.

Heitä ikävät ajatukset menemään

Muutama vuosi sitten julkaistun tutkimuksen mukaan kannattaa kirjoittaa mieltä painavat ajatukset paperille ja heittää ne kirjaimellisesti roskiin.

Ole kiitollinen

Kiitollisuudesta on hyötyä hyvinvoinnin kannalta. Sen avulla olemme terveempiä, iloisempia, rauhallisempia ja optimistisempia. Ajattele tai kirjoita joka päivä ylös vähintään yksi asia, mistä olet kiitollinen. Paistoiko aurinko kauniista tai lähettikö ystäväsi sinulle kivan kappaleen työpäivän aikana? Näistä pienistä asioista on syytä olla kiitollinen, sillä se hillitsee stressiä.

Keskity yhteen tehtävään kerrallaan

Nykyään tuntuu siltä, että pitäisi tehdä vähintään viittä asiaa yhtä aikaa. Kannattaa kuitenkin keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan, jotta tehtävän voi huoletta rustata pois omalta tehtävälistaltaan.

Kirjoita huolet ylös

Kannattaa pitää päiväkirjaa kaikista huolistaan, sillä niistä on helpompi päästää irti, kun ne on saanut purettua johonkin. 

Lue myös:

    Uusimmat