Mainos

Apteekkarit eivät halua purkaa alan sääntelyä: Ehdottavat sen sijaan apteekkipalvelujen lisäämistä

7:53

Apteekkialan sääntely on puhuttanut ja sen purkamisen uskotaan lisäävän alan innovaatioita, helpottavan lääkkeiden saatavuutta ja alentavan hintoja. Apteekkariliitto julkaisee tänään selvityksen, jossa ehdottaa apteekkien palvelujen monipuolistamista sääntelyn purkamisen sijaan.

Apteekkeja voisi hyödyntää laajemmin sosiaali- ja terveydenhuollossa ja apteekeista voisi saada esimerkiksi rokotuksia, ehdottaa Apteekkariliitto.

Liitto julkaisee tänään uudistusohjelman apteekkitoiminnan kehittämiseksi. Ohjelmassa esitetään esimerkiksi vahvempaa tukea lääkehoidon seurantaan, apteekkilupien lisäämistä, verkkoapteekkitoiminnan helpottamisesta ja lääkekorvausjärjestelmän selkiyttämistä.

Puhuttanutta apteekkialan sääntelyä liitto ei kuitenkaan olisi valmis purkamaan.

– Meidän lähtökohtamme on, että mennään terveydenhuollon tavoitteet eikä kilpailu edellä, sanoo Apteekkariliiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

"Tarvitsemme apteekkialallekin kilpailua ja yrittäjyyttä"

Lääkealan toimintaa selvittävä ryhmä sen sijaan esittää, että kuluttaja hyötyisi apteekkialan sääntelyn purkamisesta. Selvitysryhmän puheenjohtaja Liisa Hyssälä huomauttaa, että sääntely on luotu erilaisena maailmanaikana.

– Tarvitsemme apteekkialallekin kilpailua ja yrittäjyyttä, mitä terveydenhuollossa muuten on, kiteyttää Hyssälä.

Hyssälä selittää, ettei sääntelyn purkaminen välttämättä tarkoita turvallisuuden heikentymistä, vaan asiakkaiden muuttuneiden tarpeiden huomioimista.

– Ajattelen tätä myös sen kannalta, onko asia hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla yhteiskunnan kannalta? Lääkkeiden käyttäjien kukkaron nyörit ovat tiukoilla, koska lääkkeet ovat kalliita ja kallistuvat edelleen. Onko lääkkeiden käyttäjien maksettava tämä summa?

Työryhmän loppuraportti on määrä julkaista kesän alussa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.