Mainos

Applen kartoissa pahoja ongelmia: "Helsingin rautatieasema on puisto"

Applen uudessa iOS 6 -mobiilikäyttöjärjestelmässä Googlen kartat on korvattu Applen omilla kartoilla. Applen karttapalvelu on tehty yhteistyössä mm. Yelpin ja TomTomin kanssa.

Verkossa liikkuvien tietojen mukaan karttapohjien vaihto vaikuttaa kuitenkin melkoiselta askeleelta taaksepäin, sillä Googlen kartoilla on Applen karttapalveluun verrattuna vuosien etumatka. Ja tämä näkyy konkreettisesti verrattaessa karttoja keskenään.

Forbes ivailee verkkosivuillaan, että mm. Helsingin rautatieasema on merkitty Applen kartoissa puistoalueeksi. Lontoo löytyy puolestaan Kanadan Ontariosta ja Dublinista löytyy lentokenttä, jota todellisuudessa ei ole.

TechCrunch -sivuston toimittaja Mike Butcher kertoo tehneensä Twitter-seuraajilleen kyselyn Applen uusista kartoista. Butcherin mukaan vastaukset olivat vähemmän mairittelevia.

Erään kommentin mukaan Applen kartoissa Berliini on nimetty "Schöneiche bei Berlin" -nimellä.

Kommenttien mukaan Applen kartoissa on monin paikoin epätarkkuuksia, kirjoitusvirheitä ja lisäksi monia suuria teitä puuttuu kokonaan. Myös mm. monia merkittäviä hotelleja ja rautatieasemia puuttuu kartoista.

Butcher toteaa, että vaikka hän onkin Apple-fani, niin hän ei aio toistaiseksi päivittää puhelimensa ohjelmistoa uuteen iOS 6 -käyttöjärjestelmään.

Teknologiasivusto Gizmodo kertoo vertailleensa Googlen karttoja käyttävää iOS 5 -järjestelmää ja Applen karttoja käyttävää iOS 6 järjestelmää rinnakkain. Sivuston mukaan tulos on se, että Applella on vielä paljon parannettavaa karttojensa kanssa.

Erityisesti Yhdysvaltojen ulkopuolella olevien paikkojen kanssa tuntuu olevan ongelmia paljon enemmän kuin Googlen kartoissa.

Applen karttamokista on perustettu omatumblr sivu, jonne on koottu iOS 6 -karttojen kammottavuuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.