Apple paljastaa raportissaan: Näin suomalaisten tietoja luovutetaan viranomaisille

Teknologiayhtiö Applen julkaisemasta raportista selviää, kuinka paljon tietoja se on välittänyt suomalaisille viranomaisille käyttäjistään.

Suomalaisten Apple-käyttäjien tietoja on viranomaisten puolesta pyydetty tilanteissa, joissa laite on varastettu tai kadonnut kuusi kertaa vuoden 2015 heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Pyynnöt koskivat yhteensä seitsemää Apple-laitetta.

iTunes- tai iCloud-tunnuksia, joiden avulla on selvitetty esimerkiksi nimi ja kotiosoite. Edellä mainittuja tietoja Apple kertoo luovuttaneen etsintäkuulutustapauksissa. Näitä kertyi vuoden 2015 loppupuolikkaana yhteensä kolme tapausta.

Tapauksissa, joissa Apple on kokenut viranomaisen pyynnön tietojen luovuttamisesta niin vakavaksi, että ihmishenkiä vaarantuisi, mikäli tietoja ei luovutettaisi, raportoitiin Suomessa vain yksi tapaus.

Kansainvälisellä tasolla Suomen luvut ovat verrattain hyvin pieniä. Esimerkiksi naapurimaassa Ruotsissa tietojenluovutuspyyntöjä tehtiin yli 200 kertaa ja Norjassa 63. Käyttäjätilitietoja pyydettiin Ruotsissa kuusi kertaa – Norjassa puolestaan viisi.


Lähde: Apple

Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Ennakoiva tekstinsyöttö pääsi yllättämään iPhone-käyttäjän. Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat