iPhone X:n näytössä OLED-teknologialle tyypillisiä piirteitä – Applelta ohjeita käyttöön

Uudessa iPhone X:ssä on ensi kertaa iPhonessa käytössä OLED-näyttöteknologia, jota muun muassa Samsung on jo pitkään suosinut omissa älypuhelimissaan. Samsung valmistaa ainoana toimittajana myös iPhone X:n näyttöpaneelin.

OLED-näyttöteknologiassa erillisen taustavalon sijaan näyttöpaneelin orgaaniset LEDit tuottavat itse valon. OLED-näyttöjen etuja ovat parempi kontrasti ja usein myös rikkaampi väritoisto, ohuemman ja kaarevan rakenteen mahdollisuuden ohella.

OLED-teknologiassa on kuitenkin myös joitakin rajoituksia. Myös Apple on kommentoinut niitä tukisivullaan.

”Jos katsot OLED-näyttöä epäsuoraan, saatat huomata pieniä muutoksia väreissä ja sävyissä. Tämä on täysin normaali OLED-näyttöjen ominaisuus. Kun OLED-näyttöjä käytetään pitkällä aikavälillä, niissä voi myös näkyä pieniä visuaalisia muutoksia. Tämä on tyypillistä OLED-näytöille, ja siihen voi kuulua kuvan säilyminen tai kiinnipalaminen, jolloin näytössä saattaa näkyä himmeä jäännös kuvasta, vaikka kuva olisi vaihtunut. Tätä voi ilmetä äärimmäisissä tapauksissa, joissa esimerkiksi samaa suuren kontrastin kuvaa näytetään jatkuvasti pitkiä aikoja. Olemme suunnitelleet Super Retina -näytön alan parhaaksi vähentämään OLED-kiinnipalamista”, kertoo Apple. Antamissaan käyttöohjeissa Apple kehottaa myös välttämään staattisten kuvien näyttämistä iPhone X:ssä korkeimmalla kirkkaustasolla pitkiä ajanjaksoja. Samoin Apple suosittelee automaattisen kirkkauden säädön käyttämistä sekä lyhyempiä aikoja näytön sammumiseksi. iPhone X:ssä on myös sen TrueDepth-etukamerajärjestelmää hyödyntävä ominaisuus, joka pitää näytön himmentämisen sijaan kirkkaana sitä katsottaessa.

Lue myös:

    Uusimmat