Apple julkisti uudet toisen sukupolven AirPods-kuulokkeet – H1-piiri, Hei Siri ilman käsiä ja langatonta latausta tukeva kotelo

Apple on julkistanut suureen suosioon nousseista täyslangattomista AirPods-nappikuulokkeistaan uuden toisen sukupolven version. Alkuperäiset AirPods-kuulokkeet esiteltiin vuonna 2016 iPhone 7 -puhelinten rinnalla.

AirPods-julkistus jatkaa Applen uutuusviikkoa maanantain iPadienja tiistain iMacien jälkeen.

Uudet AirPods-kuulokkeet on varustettu uudella Applen H1-piirillä ja tarjoavat sen myötä 50 prosenttia aiempaa enemmän eli kolme tuntia puheaikaa. Lisäksi uuden piirin avulla AirPods-kuulokkeet yhdistyvät myös kaksi kertaa nopeammin paritettujen laitteiden kanssa sekä tarjoavat 30 prosenttia pienemmän äänentoiston viiveen pelatessa.Kuunteluaikaa uudet AirPodsit tarjoavat yhä viisi tuntia ja latauskotelon kanssa käyttöaikaa on tarjolla yhteensä 24 tuntia.

Kuunteluaikaa uudet AirPodsit tarjoavat yhä viisi tuntia ja latauskotelon kanssa käyttöaikaa on tarjolla yhteensä 24 tuntia.

Alkuperäisten AirPods-kuulokkeiden tavoin paritus Apple-laitteiden kanssa onnistuu vaivattomasti avaamalla kotelo ja vahvistamalla paritus lähellä olevasta laitteesta. AirPods-kuulokkeet myös tunnistavat, milloin ne ovat korvissa ja toisto katkeaa otettaessa kuuloke pois.

Uusi ominaisuus toisen sukupolven AirPods-kuulokkeissa on kädet vapaana toimiva Hei Siri. Siri-virtuaaliavustajaa voi käyttää näin tutulla ”Hei Siri” -komennolla ilman tarvetta aktivoida avustajaa ensin kuuloketta sormella näpäyttämällä. Sirillä voi esimerkiksi ohjata musiikin toistoa, soittaa puheluja tai kysyä reittiohjeita.

Apple tarjoaa uusia AirPods-kuulokkeita joko tavallisella latauskotelolla tai uudella langatonta latausta tukevalla kotelolla. Langatonta latausta tukevaa koteloa voidaan ladata Qi-standardin mukaisilla langattoman latauksen alustoilla. Kotelon ulkopinnassa on LED-merkkivalo, joka kertoo kotelon akun varauksesta.

Uudet AirPods-kuulokkeet ovat jo tilattavissa Applen omasta verkkokaupasta. Toisen sukupolven AirPods-kuulokkeet maksava saman verran kuin alkuperäiset eli 179 euroa tavallisella latauskotelolla tai 229 euroa uudella langatonta latausta tukevalla kotelolla.

AirPods-kuulokkeet ovat edelleen saatavissa vain yhtenä valkoisena värivaihtoehtona. Uutta on mahdollisuus kustomoida AirPods-latauskotelo ilmaiseksi Applen omassa verkkokaupassa valitulla kaiverruksella.

Apple myy uutta langattoman latauksen koteloa myös erikseen 89 euron hintaan. Se toimii myös yhdessä alkuperäisten AirPods-kuulokkeiden kanssa.

Apple ei tänään maininnut mitään sen omasta AirPower-latausalustasta, jonka piti tulla alun perin myyntiin jo vuoden 2018 aikana ja joka esiteltiin yhdessä AirPods-kuulokkeiden langattoman latauskotelon kanssa iPhone X:n rinnalla jo syksyllä 2017. Useat merkit ovat kuitenkin viitanneet siihen, että myös AirPower-latausalusta olisi tulossa viimein lähiaikoina markkinoille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja