Apocalyptican Eicca Toppinen: Perhearki mukana myös kiertueilla

Apocalyptica julkaisee huhtikuussa uuden albumin, jossa on tällä kertaa mukana vain yksi laulaja.

Apocalyptica valmistautuu Amerikan-kiertueeseen ja tulevan levynsä julkaisuun. Ennen kiertuetta ja albumia bändi tekee pistokeikkoja Australiaan ja Meksikoon.

Tulevalla albumilla on yksi suuri muutos aiempaan Apocalyptica-tuotantoon verrattuna: levyllä ei ole lainkaan laulajavierailijoita, vaan kaikki kappaleet laulaa Franky Perez.

Eicca Toppinen kertoo yhtyeen halunneen tehdä nyt nimenomaan bändilevyn. Ainoa tapa toteuttaa se oli kiinnittää porukkaan vakituinen laulaja. 

– Levy on musiikillisesti ehjempi kokonaisuus kuin edeltäjänsä. Meillä oli selkeä visio. Melkein kaikki biisit olivat valmiina, kun päätettiin, että halutaan tehdä bändilevy. Kun on paljon vierailijoita, niin on paljon muuttujiakin. Nyt tehtiin ihan keskenään, Toppinen kuvailee.

Bändi laittoi eteenpäin viestiä siitä, että hakusessa on laulaja. He saivat parikymmentä hakemusta, joista viittä pyydettiin tekemään testilaulut. Lopulta yhdysvaltalainen Franky Perez oli hakijoista paras.

– Hän on kokenut ja monissa liemissä keitetty. Meillä kävi tuuri, että vapaalla jalalla oli tuon tason laulaja, Toppinen iloitsee.

Apocalyptica perustettiin vuonna 1993, joten muusikot ovat tunteneet toisensa pitkään. Uuden jäsenen ottaminen mietitytti aluksi.

– Emme tunteneet Frankya ollenkaan. Hän oli nähnyt meidät livenä joskus kuusi vuotta sitten. Onhan se jännä yhtälö, kolme suomalaisjätkää ja Las Vegasista kotoisin oleva ja meksikolaisjuurilla varustettu laulaja. Mietittiin, miten mahtaa maailmat kohdata, mutta Franky istuu porukkaan kuin hanska. 

Uusi laulaja on jo päässyt kokemaan perisuomalaisia tapoja.

– Lennätettiin Franky Suomeen, ja käytiin paistamassa makkaraa ulkosaaristossa ja saunomassa. Myös suomen kieltä opetetaan hänelle, kaikki törkeydet tietenkin ensimmäisenä, Toppinen nauraa. 

Apocalyptica esiintyy tulevan kesänä Suomessa Provinssirockissa. Lisäksi luvassa on kaksi muutakin keikkaa, mutta niiden osalta yksityiskohtia ei ole vielä julkistettu.

Kiertue Nikki Sixxin kanssa

Huhtikuussa Apocalyptica kiertää Yhdysvalloissa yhdessä Mötley Crüen Nikki Sixxin Sixx:A.M.-yhtyeen kanssa. Lämppärin paikka aukesi yhteisen Pohjois-Amerikan levy-yhtiön kautta. Toppinen kertoo myös tavanneensa Sixxin muutamia kertoja.

– Hän on erittäin miellyttävä herrasmies. Olimme kuusi vuotta sitten vieraina hänen radio-ohjelmassaan. 

Kiertueet Yhdysvalloissa ovat Toppisen mukaan hieman erilaisia kuin muualla. 

– Amerikassa osavaltiot ovat välillä henkisesti hyvin kaukana toisistaan. Esimerkiksi Chigacossa on ihan erilaista soittaa kuin New Yorkissa. Mutta toisaalta se on sitä, että mennään bussilla a:sta b:hen, nukutaan dösässä ja vedetään keikka.

Jenkkikiertueilla on tosin vaikeampaa pitää yhteyttä perheeseen. Toppinen on naimisissa näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa. Perheeseen kuuluvat 13- ja 16-vuotiaat pojat.

– Aikaeron vuoksi siellä on hankalampi löytää niitä aikoja, jolloin voi olla yhteydessä perheeseen, Toppinen sanoo.

Hänen keinonsa yhdistää perhe ja kiertue-elämä on nimenomaan se, että pitää tiiviisti yhteyttä myös kiertueiden aikana.

– Perhe täytyy pitää mukana ja läsnä. Perhe-elämässä oleellista on, että eletään yhteistä elämää, ja että on henkisesti yhteiset päämäärät ja jaettu arki. Se onnistuu, vaikka olisikin välillä eri paikoissa. Silloin pystyy myös hyppäämään heti arkeen mukaan, kun palaa kiertueelta kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat