Apina varasti suomalaismatkaajan passin Intiassa

On äärimmäisen epätodennäköistä, että apina ryöstää passisi etelänmatkalla. Näin on kuitenkin käynyt eräälle Pallontallaajat-sivuston jäsenelle ja itse asiassa melkein toisellekin. Pallontallaajat.net on paikka, jossa omatoimimatkaajat vaihtavat ajatuksia ja keräävät tietoa matkakohteista sekä reissaamisesta.

– Reissua suunnitellessa keskustelualue ja majoitustietokanta ovat hyviä tiedonlähteitä. Majoitustietokanta auttaa majoituksen etsinnässä ja valinnassa, koska tarjolla on runsaasti muiden käyttäjien lisäämiä majapaikkoja ja kommentteja niistä. Sivustolta löytyy myös halpojen lentojen ja majoitusten hakupalvelut, sivuston projektipäällikkö Tuomas Parttimaa kertoo.

Pallotallaajiin kuuluu yli 25 000 rekisteröitynyttä jäsentä. Keskustelupalstalle kirjoittavat jäsenet matkustelevat paljon, ja ehkä siksi he ovatkin törmänneet reissuillaan mitä kummallisimpiin sattumuksiin. Muun muassa niitä palstalla kirjoittelevat ovat koonneet keskusteluketjuun.

Erään Pallontallaajan passi katosi hotellihuoneesta Intian Varanasissa. SpeedHawk-nimimerkkiä käyttävä jäsen oli loikoilemassa aamulla huoneessaan tuulettimen alla parvekkeen ovi auki, kun hän huomasi jonkun liikkuvan huoneessa.

– Ennen kuin kerkesin reagoimaan, apina nappasi pienen laukun ja loikki ulos parvekkeelle. Vähän ihmeissäni olin, että miten voi tällainen sattua, kaikkien huoneessa olleiden tavaroiden joukosta juuri se passin sisältävä pieni laukku lahti apinan mukaan.

Eväät katosivat viidakkoon

Passi ei kuitenkaan kadonnut lopullisesti, sillä omistaja sai passin takaisin kiipeämällä naapuritalon katolle, missä apina oli eritellyt saalistaan. Kansissa oli pari hampaanjälkeä.

– Olisi kyllä ollut harvinaisen jännä käänne reissulle, jos passi olisi tuon kauemmaksi livistänyt.

Apinat ovat varastaneet myös muilta Pallontallaajien jäseniltä. Skavoovie-nimimerkillä kirjoittavan passi oli onneksi juuri siinä kassissa, mitä apina ei vienyt.

– Meillä kävivät apinat tutustumassa rannalle jätetyn repun sisältöön Malesiassa. Onneksi eväät olivat eri pussissa kuin passit ja paperit – apinat valitsivat mukaansa sen pussin, jossa oli pähkinöitä ja muun muassa sudoku-lehti. Ja katosivat sellaista vauhtia viidakkoon, että ei kyllä olisi takaisin saatu.

Omaisuus ryöstettiin puukko kaulalla

Hauskojen sattumusten lisäksi Pallontallaajien jäseniä on joutunut maailmalla myös uhkaavien tilanteiden eteen. Monet ovat selvinneet ryöstö- tai varkausyrityksistä pelkällä säikähdyksellä, mutta muutamat henkilöt kertovat joutuneensa putsatuiksi.

– Meidät ryöstettiin Limassa viime tammikuussa. Kolme miestä uhkasi isolla veitsellä, ja tyttöystävää kuristettiin. Oli kyllä todella pelottava tilanne, vieläkin puistattaa. Limassa kannattaa olla erittäin varovainen, eikä edes keskellä päivää kannata liikuskella omin päin turhan rohkeasti.

Seamanjake-nimimerkki kertoo, että hänet ryöstettiin Hollannissa puukolla uhaten.

– Laitettiin puukko kaulalle takaa päin ja vedettiin kujalle. Taskut tyhjennettiin ja kaikki lähti mukaan passia myöten, mutta silkalla tuurilla eivät hakanneet siihen paikkaan pimeälle kujalle. Kaikki rahat menivät, mutta olen iloinen että henki säilyi.

Pallontallaajien nettisivut ovat alun perin tunnettu nimellä Interrail FAQ, jolloin ne sisälsivät tietoa lähinnä InterRailistä. Sisältö on mukautunut ajan myötä pelkästään InterRailiä koskevasta materiaalista yhä enemmän omatoimimatkailua laajemmin käsitteleväksi ja vuonna 2003 sivuston nimeksi tuli Pallontallaajat.net.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja