Mainos

Apina-emojien tulkinta aiheutti Twitter-sodan – jopa Trump otti kantaa

Jopa Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trump osallistui kiivaaseen väittelyyn apina-hymiöiden tulkinnasta Twitterissä.

Hymiöiden ja kuvasymboleiden tulkinta aiheuttaa kiistatta viestinnällisiä ongelmia. Tällä kertaa somemylläkän aiheuttivat kolme apinaa, joiden tulkinta ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin voisi olettaa.

Kiistan aloitti tahtomattaan amerikkalaiskoomikko Jonny Sun. Mies kysyi Twitterissä, tulkitaanko emojiit kolmesta apinasta yhdeksi vai kolmeksi eri apinaksi. Kolme apinaa, joista yksi ei kuule, toinen näe ja kolmas puhu mitään pahaa, aiheuttivatkin yllättävän paljon eriäviä mielipiteitä.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Äänestykseen on tähän mennessä tullut lähemmäs 100 000 vastausta, mutta uskomaton kyllä, tilanne on lähes tasan. 51 prosenttia on nimittäin sitä mieltä, että kyseessä on yksi ja sama apina, joka tekee kolme eri ilmettä. Tällä hetkellä niukasti vähemmistöön kuuluvat 49 prosenttia vastaajista uskoo, että emojiit tarkoittavat kolmea eri apinaa.

Joidenkin mielestä kolme apinaa ovat aivan selvästi inspiroituneet vanhasta japanilaisesta tarinasta Kolme viisasta apinaa. Tarinan kolme apinaa symboloivat hyvää käytöstä: älä puhu pahaa, älä kuule pahaa ja älä näe pahaa. Tämä viittaisi siihen, että kyseessä on kolme eri apinaa. Toisaalta apinat voisi myös tulkita niiden yhteisen sanoman myötä yhdeksi.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Kiista kääntyi jopa poliittiseksi taistoksi, kun presidenttiehdokas Donald Trump päätti jakaa oman mielipiteensä aiheesta Twitterissä. Tosin myös politiikallaan mielipiteitä jakava Trump onnistui kannanotollaan jakamaan edelleen apina-väittelyyn osallistuneiden mielipiteitä.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Esimerkiksi Emojipedia tulkitsee kolme apinaa -emojiit kolmeksi eri apinaksi. Yksittäisen emojiin voi kuitenkin tulkita myös sellaisenaan: esimerkiksi emojiitä, jossa apina peittää silmänsä, voidaan käyttää ilmaisemaan tilannetta, jota henkilö ei olisi halunnut nähdä.


Lähde: Someecards

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.