Antti Rinne kritisoi Porvoon-tapaukseen liittyvää keskustelua: En pidä siitä, että vääristellään tietoja

Pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoo, ettei pidä siitä, että maahanmuuttajia ja etnisiä ryhmiä sivuavassa julkisessa keskustelussa vääristellään tietoja.

Rinteeltä kysyttiin SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Varkaudessa, millä mielellä hän on seurannut Porvoon poliisiampumisista seurannutta julkista keskustelua, johon esimerkiksi oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustajia on osallistunut.

Rinne kieltäytyi kommentoimasta muista puolueista tulleita kommentteja. Hän kuitenkin korosti faktoissa pitäytymisen tärkeyttä ja sitä, että yhteiskunnan turvallisuus edellyttää sitä, että poliittiset päätöksentekijät käyttävät arvovaltaansa vastuullisesti. 

Rinne ei lupaa poliisien määrän nopeaa lisäämistä

Pääministeri Rinne arvioi, että poliisien määrän lisääminen 300 poliisilla ei onnistu vielä hallituksen ensimmäisessä budjetissa. Hallitusohjelmassa tavoitteeseen aiotaan kuitenkin päästä vuonna 2022.

Rinne muistutti puolueen ministeriryhmän ja eduskuntaryhmän työvaliokunnan kesäkokouksessa Varkaudessa, että pysyvien menojen kasvattamisen osalta valtiovarainministeri Lintilän budjettiehdotus on jo varsin tiukka.

– On mietittävä missä kohti on järkevää kokonaispottia liikuttaa ihan äärirajaan. Lintilän budjettiesityksessä pysyvien määrärahojen 1,2 miljardin euron varasta yli miljardi jo liikutettu.

– Se tarkoittaa, että tuleville vuosille jää 200 miljoonaa liikuttamisen varaa. Jos me joitakin eriä liikutetaan tappiin, niin jossakin on tultava alaspäin, Rinne sanoi.

Rinne myönsi, että poliisien määrän leikkaaminen alkoi jo Kataisen hallituksen aikana.

– Olin kuukauden mukana Jyrki Kataisen hallituksessa, en sen enempää. On totta, että kaikki puolueet ovat olleet mukana leikkauksissa, jotka koskevat poliisia, eikä mekään siitä vastuusta vapaita olla, Rinne muotoili.

Pääministeri muistutti lisäksi, että poliisien määrän nopean lisäämisen esteeksi voi tulla koulutus.

– En ole varma, voitaisiinko poliiseja kouluttaa tuollainen määrä nopeasti vaikka kaikki rahat siihen laitettaisiin.

 

Lue myös:

    Uusimmat