Orpo: Teemme rasismin kitkemiseksi enemmän kuin yksikään hallitus

Orpo: Teemme enemmän rasismin kitkemiseksi kuin yksikään hallitus 4:01
Pääministeri Petteri Orpo korostaa, että hallitus tekee kaikkensa rasismin kitkemiseksi.

Hallitus haluaa pohjoismaisen tason velkaantumisessa ja hyvinvoinnissa. Pääministeri Petteri Orpo puhui kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Satakunnassa.

Pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo korosti edelleen puheessaan, että kokoomus ja hallitus tekevät kaikkensa rasismin ja syrjinnän kitkemiseksi.

– Teemme ehkä enemmän kuin yksikään hallitus on aikaisemmin tehnyt, hän totesi.

Hallitus antaa tiedoksiannon rasisminvastaisista toimista syksyllä, ja täydentää sitä myöhemmin toimenpideohjelmalla. Hän kertoi, että toimenpiteille myös taataan resurssit.

– Tätä työtä on tehty koko kesän ajan. Hallituksen ja koko suomalaisen yhteiskunnan pitää olla mukana tekemässä muutosta. Vain yhdessä voimme tehdä Suomesta maan, jossa jokainen kokee olevansa turvassa ja hyväksytty.

Orpo jatkoi, että hyvässä yhteiskunnassa maahanmuutosta ja siihen liittyvistä ongelmista saa puhua myös kriittisesti.

– Kriittisyys on demokratian ydin. Tätä oikeutta pitää käyttää vastuullisesti jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen.

Hallitus aikoo jatkaa työperäisen maahanmuuton helpottamista.

– Emme pärjää ilman muualta tulevia osaajia. Kaikki jo aikaisemmin Suomeen tulleet, täällä elävät, asuvat ja työtä tekevät, he ovat tervetulleita ja osa Suomea.

Velkaantuminen kuriin

Petteri Orpo totesi puheessaan, että suomalaiset ymmärtävät velkaantumisen uhan hyvinvointiyhteiskunnalle. Hallitus haluaa laittaa Suomen talouden kuntoon.

– Tungosta näihin siivoustalkoisiin ei vaalien jälkeen ollut.

Hänen mukaansa velan määrä on kasvattamassa maan korkomenot neljään miljardiin euroon vuodessa.

– Sillä voisi palkata lähes 80 000 lähihoitajaa tai 60 000 opettajaa, mutta me käytämme sen maksaaksemme velasta jonnekin muualle.

Tavoitteena on pohjoismainen taso. Orpon mukaan Suomi saavutti vuonna 2008 muut pohjoismaat hyvinvoinnissa, mutta on sittemmin jäänyt siitä jälkeen yli 20 prosenttia.

– Tahdomme pohjoismaisen työllisyyden, työmarkkinat ja sosiaaliturvan. Tahdomme painaa velkaantumisen sille tasolle, jota se on muissa Pohjoismaissa.

Petteri Orpo puhuu kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa 16:21
Katso Orpon on koko puhe kokoomuksen ministeriryhmälle ylläolevalta videolta.

Orpon mukaan hyvinvointipalveluiden rahoitusta ei voi laskea tulevaisuuden mahdollisen paremman talouskasvun tai työllisyyden varaan. Myös menosäästöjä on tehtävä.

– Toivotaan, toivotaan -politiikalle ei ole enää sijaa.

Hallitus muun muassa jarruttaa tiettyjä julkisia menoja kasvattavia indeksikorotuksia ja leikkaa sosiaaliturvaa.

–Uudistamme sosiaaliturvan sellaiseksi, että yhä useamman kannattaa ottaa työtä vastaan.

Myös SDP pitää lehdistötilaisuuden

Kokoomuksen kaksipäiväinen kokous alkoi tänään aamupäivällä Porissa kaupungintalolla. Perjantaina ministeriryhmä jatkaa kokoustaan Raumalla.

Tänään myös SDP:n eduskuntaryhmä jatkaa omaa kokoustaan Vantaalla. Eilen SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin kertoi kokouksessa pyytäneensä EU-komissaari Jutta Urpilaista puolueen presidenttiehdokkaaksi. Urpilainen on ilmoittanut harkitsevansa Marinin pyyntöä vakavasti.

SDP järjestää kokouksesta lehdistötilaisuuden puoliltapäivin.

 

Lue myös:

    Uusimmat