Mainos

Antti Rinne: ”Hallitus antaa joululahjan työttömille – tämä loukkaa todella paljon”

8:51

Eduskunta hyväksyi eilen uuden työttömyysturvalain, joka sisältää niin sanotut aktiivimallin. Uuden lain mukaan työttömyysetuutta leikataan 4,65 prosenttia, jos työtön ei tee kolmen kuukauden aikana vähintään 18 tuntia töitä, ansaitse vastaavaa rahamäärää yritystoiminnasta tai osallistu vähintään viiden päivän ajan työllistymistä tukevaan toimintaan.

Uudistus on saanut rankkaa kritiikkiä muun muassa ammattiliitoilta. Opposition SDP:n puheenjohtaja Antti Rinnekään ei säästellyt sanojaan aamun Huomenta Suomessa.

– Edes Esko Ahon [1991-95] ei tällä tavalla puututtu perustoimeentuloon kuin nyt puututaan työttömien toimeentuloon tässä tilanteessa.

 Rinne kritisoi kovin sanoin aktiivimallin työssäoloehtoa.

– Eivät työttömät ole laiskoja tai saamattomia ihmisiä. Tämä loukkaa todella paljon, että tällä tavalla hallitus antaa joululahjan. Viisi prosenttia tuloista pois! Se on iso raha työttömille, Rinne sanoi

Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Katri Kulmuni puolusti aktiivimallia Huomenta Suomessa. Kulmuni muistutti, että työttömyysturvan omavastuuaika lyhennetään seitsemästä päivästä viiteen. Lisäksi hän oli sitä mieltä, että aktiivimalli ei vaadi työttömiltä liikaa.

– Onko se liikkaa vaadittu, että tekee yhden päivän kuussa tai puolitoista tuntia viikossa töitä? Onko se aivan kohtuuttomasti vaadittu, että osallistuu viiden päivän ajan kolmen kuukauden aika TE-palveluiden tuottamiin juttuihin, Kulmuni kysyi.

– Jos ei ole töitä tai palveluita tarjolla, se on kohtuuton vaatimus, Rinne vastasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja