Antti Reini: Parisuhde ei saa olla välttämättömyys

Antti Reini näyttelee uudessa elokuvassa pääministeriä, joka rakastuu fysioterapeuttiinsa.

Näyttelijä Antti Reini nähdään yhdessä pääosista kuukauden kuluttua ensi-iltaan tulevassa romanttisessa komediassa Ainoat oikeat.

Reini näyttelee elokuvassa Suomen pääministeriä Ismo Majuria, joka joutuu auto-onnettomuuteen. Kuntoutumisprosessinsa myötä hän tapaa fysioterapeutti Hannan (Anna-Maija Tuokko), pari rakastuu ja alkaa seurustella.

Reini kiistää hakeneensa rooliin inspiraatiota kenestäkään tosielämän pääministeristä.

– Tämä ei ole mikään pääministerin henkilökuva, vaan roolin rakentaminen lähti pitkälti hänen yksityiselämästään ihmisenä. Ammatti tietenkin kertoo oman osansa, hän kertoo.

Jonkin verran Reini pystyi kuitenkin ammentamaan rooliin omasta elämästään ja ammatistaan. Elokuvassa pääministeri ja tämän uusi tyttöystävä joutuvat melkoiseen julkiseen pyöritykseen.

– Varmasti pääministerin on vaikeampi pitää salassa yksityiselämäänsä liittyviä asioita kuin minun, sillä minua ei kukaan velvoita tekemään muuta kuin markkinoimaan elokuviani. Mutta kyllä ammattini kautta tullut julkisuus ja sen ymmärtäminen silti liippaa läheltä elokuvan aihetta, Reini selittää.

Jokainen parisuhde "se oikea"

Reini uskoo, että jokainen voi löytää Ainoat oikeat -elokuvasta jotain samaistuttavaa. Tarinan keskiössä on Hannan kamppailu järjen ja tunteen välillä, kun hän yrittää miettiä, kumpi miehistä on hänelle se oikea: Pääministeri Majuri vai Ilkka Villin näyttelemä mystinen hurmuri Markus.

– Tarina koskettaa varmasti kaikkia, sillä jokainen haluaa olla rakastettu. Toisaalta parisuhde ei saa olla välttämättömyys. Ajatus siitä, että on väkisin oltava jonkun kanssa, on mielestäni väärä, Reini miettii.

Vastausta ikuiseen kysymykseen siitä, onko jokaiselle ihmiselle "se oikea" jossain, Reini ei osaa sanoa.

– Se on kiinni jokaisen omista lähtökohdista. Jotkut saattavat asettaa ihannekumppanilleen niin paljon kriteereitä, että ne lopulta muodostavat läpäisemättömän muurin. Toivottavaa olisi, että jokainen parisuhde tuntuisi siltä ainoalta oikealta. Jos on tarvetta katsella koko ajan muualle, ei mielestäni ole järkeä jäädä suhteeseen, näyttelijä Anu Sinisalon kanssa seurusteleva Reini selittää.

Lue myös:

    Uusimmat