Antti Railio paniikkihäiriöstään: Pysyy kurissa lääkityksellä

Syskyn sävelessä nähtävä laulaja Antti Railio on tyytyväinen lääkitykseen, jonka ansiosta hänen ei tarvitse murehtia paniikkihäiriötään.

The Voice Of Finland 2013 -voittaja Antti Railio kilpailee keskiviikkona MTV3-kanavalla Syksyn sävelessä. Railio kertoo MTV3.fille olevansa otettu siitä, miten kovien konkareiden joukkoon hän on päässyt.

Railion kilpailukappale on Ruostunut ankkuri ja hänen kanssa kilpailun voittoa tavoittelevat Markku Aro, Muska Babitzin, Freeman, Milana Misic, Pate Mustajärvi, Neljänsuora, Ressu Redford & Jussi Vainio, Kake Randelin, Virve Rosti, Stig ja Suvi Teräsniska.

Kiireisten kilpailuvalmisteluiden keskellä saattaa stressiä syntyä, mutta Railio vakuuttaa jaksavansa kiireistä huolimatta hyvin töissä. Muusikko on suoriutunut upeasti julkisesta työstään, vaikka hän kärsii paniikkihäiriöstä. Railion kohdalla tilanne pysyy kurissa lääkityksen avulla.

– Kun on paljon kiirettä ja stressiä niin huomaa, että vapaa-ajalla paukut on tosi vähissä. Töissä jaksaa aina, mutta sitten oma vapaa-aika on sellaista, että rupeaa olemaan tosi väsynyt, Railio kuvailee.

Liikaa kahvin juontia Railio kertoo välttelevänsä epämukavan olotilan takia.

– Kun paniikkihäiriö puhkesi, niin en voinut muutamaan vuoteen juoda kahvia, se laukaisi kohtauksen. Yleensä voin juoda monta kuppia päivässä, mutta joskus yhden kupinkin jälkeen tulee oloja. Väsyneenä se korostuu. Kun tietää tilanteen, niin pystyy kuitenkin rentouttamaan itsensä, muusikko kertoo huolettomana.

Railio kertoo avoimesti, millaiseen tilanteeseen hän joutui keikalla, yrittäessään vetää päivän läpi ilman lääkitystä.

– Keikka piti lopettaa aikaseimmin, kun viimeisten biisien aikana tuli olo, että onpa hirveästi ihmisiä ja huono ilma. Ajattelin, että tuleekohan minulle sydänkohtaus. Viitoin kitaristille, että tämä on viimeinen biisi. Sen jälkeen istuin tunnin autossa ihan valkoisena. En kyllä enää uskalla olla ilman lääkitystä, onneksi se asia on kunnossa.

– Ei tässä ole hätää. Skarppaan kovasti ja vaikka väsyttäisi, niin yritän tehdä mukavia asioita ja helliä rakkaita, Railio toteaa iloisesti.

Syksyn sävel nähdään kaksituntisena suorana lähetyksenä 30.10. klo 20.05 - 22.00 MTV3-kanavalla.

Tuloslähetys klo 22.40 - 23.00.

Lue myös:

    Uusimmat