Antti Pennanen tyrmistyi CHL:n villistä sääntömuutoksesta – "Rajua, en kyllä tykkää!"

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen: "Meillä on monipuolinen ja taitava ryhmä" 5:30
Video: Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen: "Meillä on monipuolinen ja taitava ryhmä"

Jääkiekon euroliigassa eli Champions Hockey Leaguessa kokeillaan tällä kaudella villejä sääntömuutoksia, jotka uhkaavat pistää lajia aivan uuteen uskoon. Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen havahtui sääntömuutosten vaikutuksiin tupsukorvien syksyn ensimmäisissä CHL-otteluissa. Pennanen jakaa huolensa asiaa kohtaan.

CHL kokeilee tällä kaudella seuraavia sääntömuutoksia:

– Kahden minuutin rangaistuksen ottanut joukkue säilyy alivoimaisena, vaikka vastustaja tekisi jäähyn aikana maalin.

– Siirretyn rangaistuksen aikana tehty maali ei mitätöi tulossa olevaa kahden minuutin jäähyä.

– Kahden minuutin jäähyn aikana tehty alivoimamaali päättää alivoimaisen joukkueen rangaistuksen.

Ensimmäiset kokeilut tehtiin viime viikolla, kun CHL-kausi lähti liikkeelle. 

Antti Pennasen luotsaama Ilves sai heti maistaa sen, miten merkittävistä asioista nyt puhutaan.

– Pelasimme Bolzanoa vastaan ja he saivat ensin kahden miehen ylivoiman, kun peli oli meille 3–1. He eivät sitä hyödyntäneet. Sitten me saimme samanlaisen sauman, teimme kaksi ja peli oli 6–1. Eli homma oli paketissa. Tuo on raju muutos. Sen vaikutuksen tajusi nyt, kun sen koki konkretian tasolla. En kyllä tykkää! Ilveksen päävalmentaja Pennanen pyörittelee päätään MTV Urheilulle. 

– Kaveri oli kuitenkin aivan mankelissa, kun se saivat tuon kahden miehen ylivoiman. Siitä olisi voinut tulla ihan uusi peli, jos he olisivat hyödyntäneet tuon sauman. Toinen esimerkki tuli Tshekistä, missä johdimme Pardubiceä 3–1, kun peliä oli neljä minuuttia jäljellä. (Les) Lancaster sai jäähyn ja he ottivat maalivahdin pois. Noh, tuosta kun tekee maalin, niin he saavat jatkaa kuudella neljää vastaan, kun jäähy ei lopu. Yhtäkkiä peli voikin olla ihan hetkessä tasan, Pennanen jatkaa.

Aiemmin Lukon tuore päävalmentaja Tomi Lämsä nosti esiin sen, miten sääntöuudistukset voivat vaikuttaa tuomareiden työskentelyyn ja siihen, miten nämä uskaltavat viheltää jäähyjä ratkaisevilla hetkillä, kun jäähyjen merkitys korostuu entisestään.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä lähti Pennasen kanssa samoille linjoille, tyrmäten villit ideat.

– En allekirjoita noita, enkä osta, Niemelä murahti.

Pennanen pelkää, että lajin luonne muuttuu, kun erikoistilanteet nousevat entistä suurempaan rooliin.

– Nämä ovat isoja juttuja, mutta katsotaan nyt, että mikä merkitys näillä sitten on. Toivottavasti ei mennä siihen, että erikoistilanteet ratkaisevat aivan kaiken. Olen kuitenkin viidellä viittä vastaan -pelaamisen ystävä. Arvostan toki erikoistilanteita – ne ovat tärkeitä, mutta kyllä sitä toivoo, etteivät ne ottaisi liikaa roolia. Siksi en innostu siitä, mihin suuntaan CHL:ssä on lähdetty, Pennanen perkaa.

Suomalaisjoukkueiden osalta CHL-kausi jatkuu tänään torstaina, kun Tappara isännöi Tampereella saksalaista Mannheimia. Lukko puolestaan vierailee myöhemmin illalla Rapperswilin luona Sveitsissä.

Pennasen luotsaama Ilves isännöi perjantain kotiottelussa tshekkiläistä Trineciä. Pelicans kohtaa samana iltana toisen tshekkiläisjoukkueen Vitkovicen kotonaan Lahdessa.

Lue myös:

    Uusimmat