Antti Pennanen paljasti: Nuorten Leijonien MM-joukkueessa epäiltiin jo koronatapausta – "Tilanteet muuttuvat koko ajan"

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ollaan nyt tuntuvien koronahaasteiden keskellä. Suomen piti pelata keskiviikkona Tshekkiä vastaan. Toisin kävi. Ottelu peruttiin, kun Tshekin pelaaja antoi positiivisen koronanäytteen. Nuorten Leijonien päävalmentajan Antti Pennasen mukaan Suomen joukkue kuuli asiasta, kun se oli lähdössä otteluun.

Tshekin pelaajan positiivinen koronanäyte johti siihen, että Tshekin koko joukkue vedettiin 24 tunnin ajaksi karanteeniin. Tämän myötä Tshekki joutui luovuttamaan päivän Suomi-ottelun.

– Kuulimme asiasta aamulla, paikallista aikaa vähän ennen kello yhdeksää (Suomen aikaa ennen kello 18). Puolen tunnin päästä kokoonnuimme pelaajien kanssa yhteen. Kaikilla oli puvut päällä ja olimme lähdössä peliin. Eli aika nopeasti tässä edettiin, Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen kertoi MTV Urheilulle käänteistä.

Miten Suomen joukkue otti peruutuksen vastaan?

– Totta kai pettyneenä, koska pelaamassa täällä kuitenkin ollaan. Ei auta kuin hyväksyä asia ja koittaa mennä eteenpäin. Toivotaan, että tilanne selkeentyisi ja rauhoittuisi tästä, Pennanen mietti.

Pennasen mukaan myös Suomen joukkue on ehtinyt kokea koronaan liittyvän läheltä piti -tilanteen Edmontonissa.

– Meidät kutsuttiin jo pois hallilta, mutta kyseessä olikin ”false positive” -tulos. Eli ei puhuttukaan oikeasta tartunnasta.

– Noiden kanssa täällä eletään myös. Voi tulla vääriä positiivisia tuloksia. Sen takia ei aina tiedä, että miten käy.

Pennasen mukaan Suomen joukkue odotti loppuun asti sitä, että miten Tshekin testien kanssa käy.

– Tilanteet muuttuvat koko ajan, Pennanen huikkasi yleisestä epävarmuudesta.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat