Antti Pelttari jatkaa Suojelupoliisin päällikkönä

Antti Pelttari jatkaa Suojelupoliisin päällikkönä seuraavankin viisivuotiskauden. 

Valtioneuvosto on nimittänyt oikeustieteen kandidaatti Antti Pelttarin jatkamaan Suojelupoliisin päällikkönä. Virka täytetään ajalle 1.3.2021−28.2.2026.

Pelttari on toiminut Supon päällikkönä vuodesta 2011 lähtien. Pelttari on vastannut Suojelupoliisin päällikkönä Suojelupoliisin organisaatiomuutoksesta tiedustelulain voimaantulon yhteydessä viraston aseman, toiminnallisen luonteen ja roolin muuttuessa poliisiorganisaatiosta turvallisuus- ja tiedusteluorganisaatioksi. 

Pelttari on toiminut sisäministeriössä vuosina 2009–2011 valtiosihteerinä, vuosina 2005–2008 kansainvälisten asioiden yksikön johtajana ja lainsäädäntöneuvoksena vuosina 1996–1998.

Vuosina 1998–2005 Pelttari toimi eduskunnan ulkoasian- ja puolustusvaliokunnissa valiokuntaneuvoksena. Vuosina 1993–1996 Pelttari toimi ulkoasianministeriön oikeudellisella osastolla lainsäädäntösihteerinä.

Pelttari vieraili MTV:n Uutisextrassa toukokuussa 2019. Tuolloin hän puhui ilmastoterrorismin uhan kasvusta: 

9:52

Pelttari johtaa Supon toimintaa

Suojelupoliisin päällikkö johtaa Suojelupoliisin toimintaa ja vastaa siitä, että viraston tehtävät hoidetaan tuloksellisesti, tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti.

Lisäksi Suojelupoliisin päällikön tehtäviin kuuluu muun muassa huolehtia viraston yleisistä toimintaedellytyksistä, sopia sisäministeriön kanssa viraston tulostavoitteista ja määrärahoista, vahvistaa toimintastrategia ja toiminnan painopistealueet sekä vastata toiminnallisesti tärkeistä kehittämishankkeista, kansainvälisestä yhteydenpidosta sekä sidosryhmäyhteistyöstä.

Suojelupoliisin päälliköstä on tehty laaja turvallisuusselvitys ja hänen kanssaan on solmittu valtion virkamieslain mukainen karenssisopimus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja