Antti Kurhinen pyrkii venäläiseen tv-ohjelmaan, joka sallii murhat ja raiskaukset: "Raha motivoi"

7:35

Siperiassa kisailtavassa tosi-tv-ohjelmassa lähes kaikki kuviteltavissa oleva on sallittua.

Joulukuussa uutisoitiin ensi kesänä alkavasta tosi-tv-ohjelmasta, jossa 30 ihmistä kamppailee selviytymisestä äärimmäisissä sää- ja luonnonolosuhteissa. Nälkäpeli-kirjojen ja -elokuvien inspiroiman Game 2: Winter -tositv-show'n ideana on jättää 30 ihmistä Siperiaan yhdeksän kuukauden ajaksi. 

Muun muassa Suomen Big Brotherissa kisaillut Antti Kurhinen, 33, on hakenut mukaan ohjelmaan.

– Sanotaanko näin, että ihminen ei niin sanotussa normielämässä tunne ääritunteita kuten kuolemanpelkoa, äärimmäistä ahdistusta ja sellaista. Sellaisia tunteita kokee vain, kun joutuu taistelemaan hengestään, Kurhinen kertoi Huomenta Suomessa.

– Täällä elämä on aika tasaisen arkista ja tylsää. Haluan tuntea mahdollisimman paljon äärimmäisiä tunteita.

Ohjelman kehittäjien mukaan kilpailijat saavat tehdä selviytyäkseen mitä tahansa. Kaikki on sallittua: tappelut, tupakka, alkoholi, jopa tapot ja raiskaukset. Ohjelman isä, novosibirskiläinen liikemies Jevgeni Pjatkovski teki kuitenkin selväksi, että järjestäjät eivät ota kilpailijoiden tekemisistä mitään vastuuta.

Antti Kurhisen mahdollinen pääsy mukaan äärireality-ohjelmaan ratkeaa toukokuun lopulla. Kurhista voi äänestää ohjelman nettisivuilla.

Miestä ei motivoi pelkkä kuolemanpelon tunteminen. Voittajalle on luvassa sadan miljoonan ruplan eli nykykurssin mukaan yli 1,6 miljoonan euron palkkio.

– Onhan se aika iso raha. Kyllä sekin motivoi tosi paljon. Ei pelkkä kuolemanpelon tunteminen, Kurhinen sanoo.

Big Brother- ja Selviytyjät-ohjelmista poiketen Game 2: Winterissä ei ole kilpailijoita seuraavaa kameraryhmää. Sen sijaan 900 hehtaarin kisa-alueelle sijoitetaan 2000 kameraa. Lisäksi kilpailijat kantavat mukanaan henkilökohtaista GoPro-kameraa.

Reality on suunniteltu alkavaksi heinäkuussa 2017 ja sen on määrä päättyä 1. huhtikuuta 2018.

Katso Antti Kurhisen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Timo Partosen haastattelu Huomenta Suomessa kokonaisuudessaan artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja