Antti Jokinen: Löysin jengielokuvani päätähden tv-uutisista

Kätilön elokuvateattereihin kuluvana syksynä tuonut Antti J. Jokinen ohjaa parhaillaan Pahan kukat -nimistä jengidraamaa.

Katja Ketun menestysromaani Kätilön valkokankaille kääntänyt ohjaaja Antti J. Jokinen työskentelee tällä hetkellä käsikirjoittamansa Pahan kukat -elokuvan parissa.

Keskiviikkona kuvausryhmä vieraili kalliolaisessa erotiikkaliikkeessä, jossa kuvatussa kohtauksessa näyttelivät muun muassa räppärit Juno ja Mikael Gabriel.

Jengi- ja lähiönuorista kertova elokuva tulee ensi-iltaan keväällä 2016. Jokinen tuo suuren yleisön eteen monia nuoria, jotka eivät ole aiemmin näytelleet lainkaan.

– Nuorten kanssa työskentely on ollut tosi palkitsevaa, erilaista kuin ammattinäyttelijöiden kanssa. Vaikka on tässäkin ammattinäyttelijöitä, ja he ovat sitten auttaneet nuorten kanssa.

Rooleissa nähdään muun muassa palkitut Eero Aho ja Krista Kosonen.

– Räppäreiden lisäksi rooleissa on tavallisia lähiönuoria, jotkut ovat sähköasentajia ja jotkut työttömiä, ja heillä on isoja puherooleja, Jokinen kertoo.

Näyttelemisen sijaan Jokinen on luonut kuvauksiin ilmapiirin, jossa nuoret ovat saaneet olla omia itsejään.

Koekuvauksissa vieraili yhteensä 500 nuorta. Jatkoon päässeet kuvattiin vielä uudelleen useita kertoja.

– Sitä kautta syntyi se luottamus, että tämä tulee toimimaan. Jos elokuva ei toimi jonkun mielestä, se on minun vikani, eikä näiden jätkien ja gimmojen.

Tarinan keskiössä nähdään 15-vuotias punkkaripoika Sipe, jota näyttelee Viljami Nojonen. Hänet Jokinen löysi sattumalta televisiosta.

– Näin hänet telkkarissa. Hän on oppilasyhdistyksen puheenjohtaja, jota haastateltiin tv-uutisissa. Sitten jahdattiin hänet, koekuvattiin ja löydettiin hänet elokuvaan.

– Elokuvaohjaajan työ on myös kykyjen etsimistä, Jokinen naurahtaa.

Korjattu päänäyttelijän nimi klo 15.09.

Lue myös:

    Uusimmat