Antti J. Jokinen aloittaa kansainvälisen suurelokuvatuotantonsa – tämä ikoninen suomalainen paikka tulee olemaan terroristien hyökkäyksen keskiössä

10:46
Uutta Remes-elokuvaa tähdittävät Suomen puhutuimmat näyttelijät – Jasper Pääkkönen kertoo suuren luokan elokuvaprojektista

Antti J. Jokinen rikkoo rajoja uudella Ilkka Remeksen kirjoihin perustuvalla Omerta-tuotannollaan, jossa tullaan näkemään kansainvälisten tähtinäyttelijöiden lisäksi aivan uutta teknologiaa.

Ohjaaja Antti J. Jokinen alkaa työstää uutta kirjailija Ilkka Remeksen suosituimpiin romaaneihin perustuvan toimintaelokuvien sarjan, joka kulkee nimellä Omerta. Jokinen kertoo, että hänellä ja Remeksellä on erityinen yhteinen historia. 

– Olemme aikaisemmin aloittaneet uramme sillä tavalla, että olemme tehneet yhdessä dokumentin nimeltään Biologinen terrorismi eli Bioterror, ja olen ollut siitä lähtien hänen faninsa. 

Jokisen Omerta-elokuvat perustuvat Remeksen kirjaan 6/12, joka on yksi kirjailijan myydyimmistä teoksista. Kirjan pituuden johdosta Jokinen kertoo päättäneensä, että sen pohjalta tehdään kaksi elokuvaa, jotta sen juonelle saadaan tehtyä oikeutta. 

Elokuva on merkityksellinen muun muassa sen suhteen, että sen tuotannossa tullaan käyttämään ensimmäistä kertaa Suomessa tulevaisuusteknologiaa sekä pelimoottoreita. Kyiseistä tekniikkaa on käytetty jo kansainvälisissä tuotannoissa, kuten esimerkiksi jättimenestykseksi nousseessa, vuonna 2019 ensi-iltansa saaneessa Disneyn Leijonakuningas-elokuvassa. 

Jokisen mukaan on erittäin luonnollinen jatkumo, että kyseistä tekniikkaa aletaan käyttää myös Suomessa, joka tunnetaan pelituotannon menestysmaana. Tuotannossa tullaan kohtamaan tämän kautta myös uusia haasteita. 

– Niin kuin sanottu, tämä on tulevaisuusteknologiaa: kaikkea mitä me yritetämme ei ole vielä edes olemassa. 

Omerta-elokuvien keskeisenä sijaintina tulee olemaan Helsinki ja erityisesti Presidentinlinna, vaikka elokuvaa tullaan kuvamaan ainakin Tukholmassa, Minskissä sekä Virossa.

Ensimmäisessä Omerta-elokuvassa terroristit hyökkäävät Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle, eli Linnan juhliin. Jokinen ei uskalla luvata, että elokuvaa päästäisiin kuvaamaan itse oikealle sijainnille. 

– Kyllä me ollaan valmistauduttu siihen, että joudutaan se lavasteina rakentamaan, ei varmaan lupaa tule kuitenkaan päästä Presidentinlinnaan kuudeksi viikoksi. Ollaan kuitenkin realistisia, Jokinen nauraa. 

Presidentinlinnan tapahtumien lisäksi Jokinen paljastaa, että elokuvassa tullaan näkemään myös suuri takaa-ajokohtaus Helsingin keskustassa. 

Ohjaajan mukaan elokuva tulee tuomaan Suomelle ja erityisesti Helsingille kansainvälistä näkyvyyttä, vaikka elokuva tehdään ensisijaisesti suomalaiselle yleisölle.  

– Tämä on menestystarina Suomessa ja erityisesti nämä näyttelijät ovat niin mielettömät. On vaikeaa uskoa, kun katsoo näitä tyyppejä, että ketään kiinnostavampia näyttelijöitä Suomesta juuri tähän hankkeeseen olisi. 

Kansainvälistä tähtiloistoa

Omerta-elokuvia tähdittävät muun muassa Jasper PääkkönenPekka StrangKrista KosonenEero MilonoffVille VirtanenTommi Korpela ja Peter Franzén. Hollywoodissa uraa tällä hetkellä luova Jasper Pääkkönen tulee esittämään Omerta-elokuvien pääosaa. 

Jokinen on erityisen innoissaan elokuvan näyttelijäkaarista. Useat näyttelijöistä, kuten Krista Kosonen, Tommi Korpela sekä Peter Franzén ovat tuttuja kasvoja Jokisen elokuvassa, mutta Omerta-sarjassa nähdään myös paljon uusia näyttelijöitä, keiden kanssa Jokinen ei ole aiemmin työskennellyt. 

Elokuvassa tullaan näkemään myös ulkomaisia näyttelijöitä, joiden koekuvaukset sekä neuvottelut ovat tällä hetkellä käynnissä. Ulkomaiset näyttelijätähdet julkistetaan Berliinin elokuvajuhlilla. 

Omerta-sarjan tarkkaa budjettia ei vielä tiedetä, vaan se tarkentuu Jokisen mukaan kevään 2020 aikana. Hän kertoo alustavien suunnitelmien mukaan sen olevan merkittävä pohjoismaalaiseksi elokuvaksi, mutta tarkkaa budjettia tullaan tuskin koskaan julkaisemaan. 

– En koe sitä kovinkaan tärkeäksi, että ihmiset brassailevat tai puhuvat elokuvien kokonaisbudjeteista. 

– Pyrin enemmänkin siihen, että tästä elokuvasta puhuttaisiin toivottavasti siten, että se oli hyvin viihdyttävä ja siinä oli käytetty uutta teknologiaa, ja mentäisiin laatu edellä. Tietenkin me kilpaillaan ulkomaalaisia elokuvia vastaan, ettei tätä pysty ihan perussuomalaisella budjetilla tekemään. 

Suomalainen elokuvatuotanto on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana ja Jokisen mielestä se on noteerattu myös maailmalla. 

– Mutta kyllä me näillä viihdemarkkinoilla laahataan jäljessä. Se on jollain tavalla eriskummallista, että meillä esimerkiksi pelimaailma on niin älyttömän menestynyt ihan maailmanlaajuisesti, mutta kuitenkin elokuvat laahaavat. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja