Antti Aalto räväytti yllätyksen – suomalainen venyi kärkisijoille

Antti Aalto yllätti Kulmin lentomäen maailmancup-kilpailussa Itävallassa. Aalto leiskautti kuudenneksi ja sivusi uransa parasta maailmancup-sijoitusta.

Aalto loikki avauskierroksella 214,5 metriä ja oli kierroksen päätyttyä kahdeksantena. Toisella kierroksella rävähti vielä komeampi veto, kun Aalto venytti 225,5 metriin ja rikkoi samalla henkilökohtaisen ennätyksensä 1,5 metrillä.

Kisan voitti Puolan Piotr Zyla ennen Slovenian Timi Zajcia ja Itävallan Stefan Kraftia.

Kilpailun pisimmistä siivuista vastasivat toisella kierroksella 231,5 metriä loikanneet Puolan Kamil Stoch ja Norjan Marius Lindvik. Stoch tuli Aallon takana seitsemänneksi ja Lindvik kymmenenneksi.

Jarkko Määttä jäi 150 metrin hypyllään 50:nneksi ja 139 metriä hypännyt Arttu Pohjola kilpailun hännänhuippuna 53:nneksi.

Aalto oli aiemmin sijoittunut maailmancupissa parhaimmillaan juuri kuudenneksi Nizhni Tagilissa joulukuussa 2018. Tällä kaudella hän oli yltänyt korkeimmillaan 21:nneksi tammikuussa Titisee-Neustadtissa.