Antonio Flores IL:ssä: Olin yksi Vastaamo-tietomurron uhreista

Pekka Haavisto ja Antonio Flores paljastavat pitkän parisuhteensa salaisuuden 4:14
Katso myös: Pekka Haavisto ja Antonio Flores paljastavat pitkän parisuhteensa salaisuuden

Kampaajamestari Antonio Flores kertoo Iltalehden haastattelussa olevansa yksi Vastaamo-tietomurron uhreista.

Kansanedustajan ja presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston (vihr.) puolisona tutuksi tullut Antonio Flores korostaa, että hänen Iltalehdelle antamansa haastattelu on ainoa kerta, kun hän aikoo kommentoida asiaa julkisuudessa.

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietokantaan murtauduttiin vuosina 2018 ja 2020. Murrossa kaapattiin yli 30 000 asiakkaan potilastiedot. 

Tietomurrosta syyttään Aleksanteri Kivimäkeä, 26, joka on vangittu.

"Ohjat omiin käsiin"

Flores sanoo lehdelle halunneensa ottaa ohjat omiin käsiinsä ja kertoa itse asioista, jotka saatettaisiin muutoin vuotaa julkisuuteen.

– Terapiassa jaetaan hyvin henkilökohtaisia asioita. Monella on jatkuva pelko siitä, että mitä jos kaikki omat yksityisasiat tulevat julkisuuteen. Terapiassa tietenkin ajattelee, että voi kertoa omista traumoistaan luottamuksellisesti, ja on kamalaa, että näitä asioita on vuodettu, Flores toteaa.

Flores päätyi psykoterapiakeskus Vastaamon asiakkaaksi vuonna 2014. Lyhytterapiajakso oli ehto sovittelulle, jossa Flores oli osapuolena käyttäydyttyään väkivaltaisesti kahta naista kohtaan ruotsinlaivalla joulukuussa 2013.

"Terapia oli siunaus"

Flores kertoo terapian olleen hänelle lopulta suuri siunaus.

– Silloin kun alun perin kuulin terapiasta, ajattelin, etten minä tarvitse terapiaa. Latinalaisessa Amerikassa on sellainen kulttuuri, jossa miesten tulee aina esiintyä vahvana. Olin kasvattanut muurit ympärilleni ja ajattelin, että pidän huolen itsestäni enkä tarvitse ketään.

Jos Haavisto valitaan presidentiksi, Flores kertoo haluavansa tehdä työtä erityisesti nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja mielenterveysasioiden edistämiseksi.

– Mielenterveyspalvelut ovat ihmisoikeus, kaikkien pitäisi pystyä saamaan apua.

Lue myös:

    Uusimmat