Anton Levtchi voitti sekä piste- että maalipörssin – Tapparan runkosarja päättyi riemuisalla tavalla

Maalikooste: Tappara - Ässät 3:43
Videolla maalikooste ottelusta Tappara-Ässät.

Tappara-tähti Anton Levtchi varmisti jääkiekkoliigan pistepörssin ja maalikuninkuuden voiton tiistaina, kun Tappara sinetöi runkosarjan ykköspaikkansa 3–0-voitolla jumbojoukkue Ässistä.

Runkosarjavoitto oli Tapparalle sen historian kahdeksas, edellinen tuli mestaruuskaudella 2016–17.

Levtchi summasi 55 ottelussa 61 pistettä (26+35) ja jätti Jukureiden Petrus Palmun taakseen kahdella pisteellä. Palmu nousi maalipörssissä vielä rinnalle päätöskierroksen viimeisellä sekunnilla. Levtchi oli kuitenkin ykkönen pelattuaan runkosarjassa vähemmän otteluita kuin Palmu.

– Ainahan se on kiva olla ykkönen runkosarjassa, mutta ei se meille vielä riitä, enemmän halutaan, Levtchi totesi C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

Viime kaudella vahvan runkosarjan pelannut Levtchi (16+29) painui pudotuspeleissä varjoihin ja keräsi vaatimattomat tehot 1+2.

– Vielä ei olla pudotuspelejä mietitty. Mutta vähän kovempaa siellä saa pelata. Voitetaan yksi kerrallaan pelejä. Semmoista se varmaan on.

Tamperelaisten avausmaalin tiistaina iskenyt Waltteri Merelä voitti liigan tehopörssin 31 pluspisteellä.

Christian Heljanko puolestaan voitti maalivahtien nollapelitilaston Jukurien Oskari Salmisen kanssa yhdeksällä nollapelillä.

Liigajumboksi jäänyt Ässät voitti koko kaudella vain 11 ottelua.

Lue myös:

    Uusimmat