Anthony Joshuan ja Andy Ruizin MM-taistoa edelsi hengenvaarallinen näytös

Yhdysvaltalainen Diego Pacheco pääsi näyttämään nyrkkeilytaitojaan upeaan paikkaan Saudi-Arabian Diriyahissa lauantaina.

Pacheco ja tansanialainen Selemani Saidi komennettiin kehään ylemmän keskisarjan otteluun, kun aikataulua piti venyttää Anthony Joshuan ja Andy Ruizin välisen MM-ottelun alla. 

Pitkää lykkäystä taisto ei tarjonnut, sillä huippulahjakas 18-vuotias Pacheco pehmitti 13 vuotta vanhemman Saidin reilussa minuutissa. Tansanialainen tuupertui pelottavan näköisesti kanveesille ja hänelle annettiin lisähappea. 

Tämä säikäytti myös Pachecoa, joka juhlisti voittoaan vain vaisusti.  

Seitsemän tyrmäystä ammattilaisuransa kahdeksassa ottelussa summannut Pacheco oli taidollisesti valovuoden Saidia edellä. Lisäksi hänellä oli puolellaan kymmenen sentin pituusetu ja 15 sentin ulottuvuusetu.   

– Ei tällaisia matseja pitäisi olla. Toivotaan, ettei kaverille käynyt mitään, Viaplayn selostaja Jani Rajalin totesi suorassa lähetyksessä viitaten valtavaan tasoeroon. 

Ottelu aiheutti pahennusta myös sosiaalisessa mediassa. 

– Pacheco-Saidi oli osuva esimerkki liian epätasaisesta ottelusta. Nyt kovan tyrmäyksen kokenut ottelija on ahdingossa televisiolähetyksessä. Tällaiset jutut asettavat lajin huonoon valoon, ex-nyrkkeilijä Kaelan Joyce totesi.  

Pääottelussa Joshua voitti Ruizin yksimielisellä tuomaripäätöksellä ja otti kesäkuussa häviämänsä neljä MM-vyötä takaisin itselleen. 

Lue myös:

    Uusimmat