Anthony Joshua palasi mestariksi – Andy Ruiz ei saanut haluamaansa rähinää

Anthony Joshua palasi nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestariksi yksimielisellä tuomaripäätöksellä Andy Ruiz juniorista Saudi-Arabian Diriyahissa lauantaina. Pisteet merkittiin Joshualle 119-109, 118-110 ja 118-110.

Ottelussa oli panoksena neljä MM-vyötä, jotka Ruiz ryösti Joshualta sensaatiomaisella tyrmäysvoitolla kesäkuussa

Taiston luonne tuli nopeasti selväksi: Joshua liikkui kehän ulkoreunalla ja napsi paljon osumia ulottovuudellaan, mutta heti kun kaksikko päätyi lähiotteluun ja rajumpiin iskujenvaihtoihin, Ruiz oli vahvoilla. Melko arasti otellut Joshua sitoikin vastustajaansa paljon, kun tämä pääsi iholle.

Itsensä entistä timmimpään kuntoon treenannut Joshua löi alkutahdit 1. erässä: painava oikea suora aukaisi Ruizin vasemman silmäkulman. Ruiz kuitenkin vastasi samalla mitalla 2. erässä ja sai aiheutettua Joshuan kasvoille verinoron.

Varovaisesti aloittanut Joshua avasi peliä enemmän 4. erässä ja horjutti Ruizia, mutta puolustava mestari onnistui heti perään lähiottelussa ja tarjoili Joshualle vielä kovemmat osumat.

Iskujenvaihtoja nähtiin tämänkin jälkeen, mutta Joshua otteli varsinkin viimeiset kolme erää hyvin varovasti ja suojeli pistejohtoaan. Ruiz elehtikin Joshualle kehottaen tätä kehän keskelle rähinään.

30-vuotiaan Joshuan saldo on nyt 23-1. Ikätoveri Ruizille tappio oli uran toinen (33 voittoa).