Anthony Joshua kammoaa dopingia: maksaa vapaaehtoisesti 33 500 euroa ylimääräisistä testeistä

Raskaan sarjan ammattilaisnyrkkeilijä, kolmen liiton mestari Anthony Joshua kavahtaa ajatusta dopingista.

Videolla Anthony Joshuan voitto Joseph Parkerista

Joshua ottaa syyskuussa mittaa Aleksander Povetkinista. Povetkin on kärynnyt dopingista kahteenkin otteeseen.

- Ennemmin häviän ottelun kuin jään kiinni dopingista. Doping on maineelle pahempi kolaus kuin yksi tappio, Joshua sanoi brittilehti The Guardianin mukaan.

- En voi ajatellakaan dopingista kiinni jäämistä. En voisi nyrkkeillä enää koskaan, koska minua osoitettaisiin aina sormella. Mieluummin urheilen puhtaana ja annan kaikkeni joka ottelussa.

Joshua on niin kovasti antidopingin puolella, että hän hakeutuu vapaaehtoisiin testeihin jokaisen ottelun yhteydessä – ja maksaa lystistä vielä 30 000 puntaa eli noin 33 500 euroa.

- Sama summa joka ottelusta. Testaajat tietävät joka päivä, missä olen. Joseph Parker -ottelun jälkeen olin kaksissa testeissä samaan aikaan, koska eri organisaatiot eivät tee yhteistyötä. Ärsyttävää, mutta tällaista tarvitaan puhtaan urheilun edistämiseksi, Joshua paaluttaa.

Joshua ja Povetkin kohtaavat Lontoossa 22. syyskuuta. Povetkin on ns. pakollinen haastaja Joshuan WBA-mestaruudelle. Joshualla ovat myös IBF:n ja WBO:n mestaruusvyöt.

Brittiläinen Joshua on voittanut kaikki käymänsä 21 ammattilaisottelua. Tyrmäyksiin on päättynyt peräti 20. Kokenut Povetkin, 38, on otellut 35 kertaa ammattilaisena ja hävinnyt vain kerran.

Alun perin Joshuan oli määrä otella WBC-mestari Deontay Wilderia vastaan. Rahakasta ottelua ei kuitenkaan saatu järjestettyä, ja se lykkääntyy ainakin alkuvuodelle 2019.

Lue myös:

    Uusimmat