Antaisitko sinä häälahjaksi oman naamasi? 3D-näköispatsaat rantautuivat Suomeen

3D-näköispatsaat tulevat nyt suomalaisiin koteihin. 

3D-näköispatsaat rantautuivat Suomeen. Miksi ostaa kaupasta tusinakoriste, kun kahvipöytään voi myös teettää esimerkiksi itsensä näköisen näköispatsaan?

– Tämä mullistaa perinteisen valokuvausbisneksen, sillä tarkan näköispatsaan pitäminen kädessä on hurja tunne. Sitä voi verrata tunteeseen, jota ensimmäiset valokuvat aikoinaan herättivät, kuvailee yksi 3D-näköispatsaita valmistavan Threedy-yrityksen perustaja, Tommi Harju.

– Haluamme, että muistoihin ja tärkeisiin hetkiin voi tarttua tiukemmin pitelemällä sitä hetkeä, itseäsi tai läheistäsi, kädessäsi, innostuu toinen perustaja Jussi Määttä.

Tällä hetkellä erityisesti lapsenlapsista on teetetty näköispatsaita isovanhemmille kirjahyllyyn. Hääpareille patsaita on hankittu sekä kakunkoristeeksi että häälahjaksi.

– Myös parimetrisen yksi-yhteen näköispatsaan teettäminen on mahdollista, jos  kirjahyllykoko ei riitä, naurahtaa Harju.

Häät tai lapsen syntymäpäivät ovat ohi hetkessä, mutta 3D-näköispatsaalla on mahdollista ikuistaa tärkeä hetki – mutta, niin, miksi?

Näin toimitus kommentoi 3D-näköispatsaita!

"Onko vähän turhaa? Miksi tuollasta tehdään keräämään pölyä?"

"Vitsilahjana tämä kuulostaa hauskalta. Tai jos hankkisi vaikka patsaan koirasta? Jollekin koirahullulle? "Oikeaksi lahjaksi" ehkä vähän outo, malliin "onnea, Rauno, syntymäpäivänäsi, tässä lahjaksi rintakuva minusta...""

"Minusta aivan mahtava idea! Ehkä olen outo. Mutta olisi kiva antaa vitsillä jollekin oma naama lahjaksi. Lähettelen muutenkin kaverilleni kuvia tyyliin "naamani, kun et tullut paikalle :("."

"Ensimmäinen ajatus: apua. Miksi mieleeni tuli pumpattavat barbarat ja täytetyt eläimet? Ajatuksena näköispatsaat kirjahyllyssä kuulostavat pelottavalta."

"Ensimmäinen ajatus: apua. Miltä nämä näyttävät? Vahanukeilta? Action-figuureilta? Kuka haluaisi itsestään sellaisen? Pikkupoikien action-leikeissä kaverin näköishahmot voisivat olla vähän järkkyjä. Variksenpelättimeksikin tuollainen lienee aika kallis!

Ymmärrän, että jonkinlaiselle mielenlaadulle ajatus omasta patsaasta voi olla kiehtova, mutta vaikka kuinka haluaisin ikuistaa vaikka omien pienokaisten vauva-aikaisen olemuksen, ajatus täysin lifelike-hahmosta on jotenkin pelottava. Mihin jää taiteellinen vapaus, kaunistelu ja näkemys?

Keksin yhden käyttötarkoituksen: hääkakun päällisenä pikkufiguuri morsiusparista voisi olla hauska jonkin tusinalelun sijaan!"


Miltä ajatus 3D-patsaasta omassa hyllyssä kuulostaa?


Lue myös:

    Uusimmat