Anonymous murtautui Venäjän sensuurin ytimeen: Vuoti nettiin satoja tuhansia arkaluontoisia tiedostoja median valvonnasta

Anonymous aloitti kybersodan Venäjän hallintoa vastaan – Mikko Hyppönen kertoo, millaista jälkeä se on saanut aikaan. 13:26
Mikko Hyppönen kertoo MTV Uutiset Livessä – Mihin kaikkeen Anonymous kykenee Venäjää vastaan?

Hakkeriryhmä Anonymous kertoo murtautuneensa Venäjän liittovaltion valvontapalveluun ja vuotaneensa verkkoon satoja tuhansia dokumentteja.

Viestinnän, tietotekniikan ja joukkotiedotusvälineiden valvontapalvelua kutsutaan nimellä Roskomnadzor ja se huolehtii esimerkiksi tiedotusvälineiden valvonnasta sekä sensuurista.

Anonymous väittää saaneensa haltuun yli 360 000 tiedostoa, jotka on nyt vuodetta Intenetiin kaikkien saataville. Kokoa tiedostoilla on 820 gigatavua.

Anonymous kertoo tiedotteessaan, että vuoto tehtiin Venäjän kansan sekä koko maailman etuja silmällä pitäen.

– Heidän viimeaikainen toimintansa on vain lietsonut tätä.

– Roskomnadzor on antanut ohjeita siihen, mitä voidaan sanoa, ja käskenyt tiedotusvälineitä poistamaan artikkeleita, joissa Venäjän hyökkäystä kutsutaan sodaksi, Anonymous kertoo.

Osan vuodetuista dokumenteista sanotaan olevan vain muutamia päiviä vanhoja. 

Hakkeriryhmä kertoi aiemmin muun muassa iskeneensä venäläisiin TV-kanaviin. Tällöin Anonymous sai näytettyä venäläisille television katsojille videoita venäläisille hyökkäyksestä Ukrainaan muutamien minuuttien ajan.

MTV Uutiset ei suosittele lataamaan Anonymousin vuotamaa datapakettia, sillä se voi kantaa mukanaan haittaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat