Annimari Korte suuntaa Unkarista suoraan magneettikuvaan – kilpaili kovasta krampista huolimatta: "Ei varmaankaan olisi kannattanut"

2:24
Videolla Annimari Kortteen kommentit sadan metrin aitojen Suomen mestaruuden jälkeen.

Pika-aituri Annimari Kortteen jalka kuvataan torstaina Helsingissä. Korte kärsi krampista keskiviikkona Unkarissa juostussa kilpailussa. Loppuaika 13.09 oli Kortteen kauden huonoin. Torstaina Suomeen palaava Korte suuntaa suoraan magneettikuviin.

– Takareisi kuvataan, että selviää, mitä siellä on, Korte sanoi MTV Urheilulle keskiviikkoiltana. 

Kortteen jalka kramppasi jo perjantaina Kalevan kisoissa, kun hän oli kisan jälkeisessä dopingtestissä. 

– Kramppi oli niin paha, että Nooralotta Nezirin puoliso, joka on hieroja, sanoi, ettei ole nähnyt vastaavaa.

Korte lähti Unkariin pikahälytyksellä, kun tieto osallistumisesta tuli vasta maanantaina. Vielä tiistaina vaikutti siltä, että jalka kestäisi juoksemisen.

– Tein eilen pari lähtöä ennen lähtöä lennolle. Ne onnistuivat, Korte kertasi.

– Verkassa jalka meinasi krampata. Ajattelin koko verkan ajan, että en juokse. Kaikki kuitenkin kannustivat juoksemaan. Ei varmaankaan olisi kannattanut.

Kortteen kauden jatko selviää torstaina, kun magneettikuvat kertovat, mikä jalassa on vialla.

Toipumisaikaa olisi rutkasti, sillä Kortteen on tarkoitus juosta seuraavaksi 6. syyskuuta Continental Tourin kilpailussa 

Jos vamma kuitenkin päättää Kortteen kauden ennenaikaisesti, sanoo aituri olevansa tyytyväinen tekemisiinsä. Tämä siitäkin huolimatta, että viime kesänä juostu Suomen ennätys 12.72 jäisi rikkomatta.

Kortteen kauden paras on 12.76, jonka hän juoksi heinäkuussa Jyväskylässä. Hän muistuttaa, että juostujen aikojensa keskiarvo on 12.81.

– Olen huomattavasti kovemmassa kunnossa kuin viime vuonna. Silloin meillä oli todella hyvä tuuri olosuhteiden kanssa. Viime perjantaina juoksin toiselta aidalta eteenpäin kovempaa kuin ennätysjuoksussa. Lähtö vain oli huono.

Korte juoksi perjantaina Suomen mestariksi ajalla 12.79.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja