Annika Saarikon lähtöpuheet murskattiin Pöllöraadissa: "Tiedoksi vaan sinne keskustaan, tämä päättyi 4-0"

Pöllöraati: Hallituksen kehysriihi lähestyy – onko edessä riitoja? 8:34
Pöllöraati: Hallituksen kehysriihi lähestyy – onko edessä riitoja?

Hallitus kokoontuu ensi viikolla jännittyneissä tunnelmissa kehysriiheen, jossa tehdään Suomen talouteen lähivuosiksi vaikuttavia päätöksiä. Jyrääkö korona taas kaiken muun alleen, pohti Pöllöraati aamun Uutisaamussa.

Riiheen kokoonnutaan latautuneissa tunnelmissa oppositiopuolue perussuomalaisten gallupjohdossa kuntavaalien lähestyessä.

SDP on pudonnut kärjestä.

– Pienen notkahduksen seurauksena on alitettu jonkinlainen psykologinen kipukynnys, kun kannatus on alle 20 prosenttia, tulkitsee politiikan toimittaja Jari Korkki.

Oman mausteensa tilanteeseen tuo myös se, että hallituspuolue keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko väläytti puolueensa lähtöä hallituksesta, jos siellä ei tehdä oikeanlaisia päätöksiä.

Pöllöraadin jäsenet eivät usko uhkauksella olevan katetta.

– Otetaanko käsiäänestys, pysyykö keskusta hallituksessa vai ei? Pysyy, heitti MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.

Äänestystulos oli välitön.

– Tiedoksi vaan sinne keskustaan, että tämä päättyi 4-0, nauraa Korkki.

Nyt pitäisi puhua muustakin kuin koronasta

Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen nostaa esiin sen, että hallituksen politiikkaa on dominoinut jo pitkään jatkunut koronaepidemia. Nyt riihessä esiin pääsevät muutkin asiat. 

Puoliväliriihen pitäisi olla se paikka katsoa, onko hallitus onnistunut hallitusohjelmansa toteuttamisessa.

– Täti puskista huutaa, että jos nyt taas korona-agenda jyrää kaiken muun ison ohi, se on vakava näyttö toimintakyvyn puutteesta.

Kehysriihessä on nyt valtavan isoja asioita päätettävänä. Katso koko Pöllörinki yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat