Anne Kukkohovi kertoo ulkonäköpaineista Amerikassa: "Ajattelin, että kelpaanko minä?"

Aiheuttavatko naiset itse ulkonäköpaineet? 14:03

Kauneuden ja muodin ammattilaiset pohtivat millaisien ulkonäköpaineiden keskellä naiset elävät.

Malli ja televisiopersoona Anne Kukkohovi ja Elle-lehden päätoimittaja Taru Marjamaa keskustelivat Huomenta Suomessa naisten ulkonäköpaineista.

Katukuvassa voi nähdä entistä enemmän täytettyjä huulia ja suurennettuja rintoja. Kukkohovi toteaa, että ulkonäköpaineita on aina ollut ja niitä tulee aina olemaan, mutta ne muuttavat muotoaan. 

Marjamaa taas miettii, että muun muassa Kim Kardashianin kaltaiset ilmiöt ovat tuoneet muotimaailmaan myös kurveja ja monimuotoisuutta, minkä myötä langanlaihuus ei ole enää ainoa trendi. 

Kehonmuokkaaminen voi tuoda paineita niille, jotka haluavat pitää kiinni luonnollisuudesta. Näistä paineista huomasi kärsivänsä myös Kukkohovi. Nainen tulee esiintymään televisiossa Amerikassa oman kosmetiikkamerkkinsä puitteissa.

– Mietin, että hyväksytäänkö minut luonnollisena siellä? Tiedän, että siellä silmä on tottunut siihen, että kulmakarvat eivät liiku ja on valtavat rinnat. Silloin agenttini sanoi, että ole juuri noin, että se juttu on juuri siinä, etten muuta itsessäni yhtään mitään, hän kertoo.

– Se oli henkilökohtaisesti ensimmäinen kerta kun ajattelin, että kelpaanko minä.

Kukkohovi ja Marjamaa keskustelivat myös sosiaalisen median vaikutuksesta ulkonäköpaineisiin ja miettivät kuinka kasvattaa lapsia siirtämättä omia epävarmuuksia heihin.

Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat