Annaleena on rakentanut häikäisevää salapuutarhaa Espooseen jo 25 vuotta – intohimoinen harrastaja päästi MTV Uutiset Liven tutustumaan varjeltuun paratiisiin!

4:15
Hyppää Annaleenan puutarhaan yläpuolelta löytyvältä videolta.

Annaleena Liljeström on rakentanut atriumpihalleen näyttävän puutarhan, jossa on välimerellinen tunnelma.

Espoon Tapiolassa asuvan Annaleena Liljeströmin, 69, eläkepäivät kuluvat pitkälti hänen asuntonsa ulkopihalla. 

Nainen on rakentanut atriumpihalleen näyttävän puutarhan, josta löytyy paljon yksityiskohtia, jotka uhkuvat välimerellisyyttä. 

Liljeström on halunnut luoda suorakaiteen muotoisesta pihastaan ikään kuin oman maailmansa, jonka eri osilla on omat merkityksensä. Piha ei näy asuinalueella ulkopuolelle, sillä sitä ympäröivät korkeat betoniseinät.

– Täältä löytyy ikään kuin erilaisia huoneita. On ikivihreää rodometsää, kylpylää ja kaiken keskellä ikään kuin toriaukio. En missään hirveästi liiku, niin täällä tosiaan olen etenkin nyt pandemian aikana. Täällä ollaan suojassa, Liljeström kertoo.

Puutarhaa vartioivat kierrätysmateriaaleista tehdyt Dodo-lintukoristeet. 1600-luvulla ihmisten toimesta sukupuuttoon kuollut eläinlaji on Liljeströmille lähellä sydäntä.

– Minua on aina surettanut sen kaamea kohtalo. Mä ajattelin, että herätän ne henkiin. Ne on tehty kierrätyskamasta. Kauhoista, pyöräilykypäristä, kaikesta mitä olen löytänyt.

"Tämä on ihan laiskan ihmisen puutarha"

Vaikka puutarha onkin täynnä yksityiskohtia, kertoo Liljeström rakentaneen puutarhan sitä silmällä pitäen, ettei se ylläpito vie häneltä liikaa aikaa. 

– Tämä on ihan laiskan ihmisen puutarha. Ihan itselleni sen suunnittelin. Täällä on paljon kivetystä, rikkaruohot ei pääsekään millään kasvamaan.

Liljeström on puuhannut puutarhan parissa jo 25 vuotta. Mutta mikä saa hänet edelleen jatkamaan harrastusta? Vastaus tulee suoraan sydämestä.

– Se on intohimo puutarhaan. Kukkiin ja kasveihin, aina ollut. Ihan aina.

Kurkkaa Liljeströmin salaisen puutarhan sisälle yläpuolelta löytyvältä videolta!

Korjaus: 30.5.2020 kello 11.56: Haastateltavan ikä korjattu oikeaksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja