Henriksson hallitusneuvotteluista RKP:n tiedotustilaisuudessa: "Tarvitaan pieniä ihmeitä"

Henriksson hallitusneuvotteluista RKP:n tiedotustilaisuudessa: "Tarvitaan pieniä ihmeitä" 30:57
Henriksson kertoi tiedotustilaisuudessa, että tarvitaan pieniä ihmeitä, jotta ensi viikon aikana saadaan avoinna olevat asiat ratkaistua.

MTV Uutiset seurasi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin tiedotustilaisuutta RKP:n puoluekokouksesta Tampereelta.

RKP:n puolueväki on kokoontunut Tampereelle puoluekokoukseen viikonlopun ajaksi. 

– Tuntuu hyvältä olla vähän kuin lomalla Säätytalolta, Henriksson avasi tedotustilaisuuden. 

Henriksson kertoi myös olleensa eilen Luxenburgissa viimeistä kertaa oikeusministerin tehtävissä ja piti tärkeänä, että pääsi olemaan kokouksessa läsnä. 

Henriksson arveli ensi viikosta tulevan hallitusneuvotteluissa merkittävä ja kertoi silloin selviävän, saadaanko avoinna oleviin kysymyksiin sopua.

– Meidän rooli hallitusneuvotteluissa on erilainen kuin aiemmin. Aikaisemmissa hallitusneuvotteluissa on ollut puolueita, jotka ovat kanssamme samaa mieltä. Nyt niin ei ole, Henriksson toteaa.

Henriksson kertoi, että tarvitaan pieniä ihmeitä, jotta ensi viikon aikana saadaan avoinna olevat asiat ratkaistua. 

– Ei tämä rakkausavioliitto tule olemaan. Vaihtoehtoja ei ole niin paljon ja Petteri Orpo on varmasti ollut tietoinen näistä haasteista neuvotteluihin ryhtyessä.

Henriksson avasi myös eutanasia-kysymystä.

– Eutanasia on jokaisen kansanedustajan omantunnon kysymys ja tästä on aikalailla yhteinen näkemys. En usko tämän nousevan keskusteluun huomenna.

Henriksson on aiemmin kuvaillut meneillään olevia hallitusneuvotteluja haastavimmiksi kuin mitä hän oli etukäteen kuvitellutkaan. Muun muassa kysymys kehitysyhteistyön rahoittamisesta on yhä auki. Perussuomalaiset on halunnut kehitysyhteistyömenoihin tuntuvaa leikkausta, mutta RKP on ollut valmis taipumaan vain huomattavasti pienempiin leikkauksiin.

RKP:n on määrä valita puolueelleen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat sunnuntaina. Nykyiselle puoluejohtaja Henrikssonille ei ole ilmaantunut vastaehdokkaita.

 

Lue myös:

    Uusimmat