RKP:n Henriksson: Hallitusneuvottelut tällä kertaa vieläkin haasteellisempia kuin aikaisemmin – Purran mukaan maahanmuutosta neuvoteltu hyvin vähän

Anna-Maja Henriksson: Hallitusneuvottelut tällä kertaa vieläkin haasteellisempia kuin aikaisemmin 3:40
RKP:n Anna-Maja Henriksson: Hallitusneuvottelut tällä kertaa vieläkin haasteellisempia kuin aikaisemmin.

Hallitusneuvottelut eivät ole koskaan helppoja, mutta tällä kertaa ne ovat ehkä vieläkin haasteellisempia kuin aikaisemmin, sanoi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson saapuessaan Säätytalolle hallitusneuvotteluihin.

Anna-Maja Henriksson kuvaa kuuden miljardin sopeutusurakkaa valtavaksi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi tiistaina, että vuoden 2035 hiilineutralisuustavoitteesta kiinni pitäminen on "äärimmäisen typerää", sillä tavoitetta ei tulla saavuttamaan.

RPK:n kanta on päinvastainen, ja puolueen mukaan tavoitteesta tulee pitää kiinni.

– Nyt on tämän talon asia löytää se tiekartta ja toimenpiteet, joilla tähän päästään. On toinen asia, jos joku ei usko tähän, mutta nyt täytyy ainakin olla yrittämistä ja tahtotilaa. Sen takia olemme kaikki täällä, että saadaan aikaiseksi niin hyvä hallitusohjelma, että se vie Suomea eteenpäin, Henriksson sanoi.

– Täytyy olla kestävyyttä. Hallitusneuvottelut eivät ole koskaan helppoja, mutta ehkä tällä kertaa ne ovat vielä haasteellisempia kuin aikaisemmin.

Perussuomalaisten Riikka Purra vahvisti toimittajille, että maahanmuuttoon liittyvistä asioista on toistaiseksi päästy neuvottelemaan hyvin vähän.

Myös maahanmuutto on kysymys, josta on ollut RKP:n ja perussuomalaisten kesken suuria linjaeroja. Perussuomalaiset ovat tehneet maahanmuuttoleikkauksista kynnyskysymyksen.

RKP puolestaan on korostanut etenkin työperäisen maahanmuuton tarpeellisuutta Suomelle. Puolue pitää tärkeänä myös Suomen kehitysyhteistyön pitkän linjan säilyttämistä ennallaan.

Henrikssonin mukaan puheenjohtajapöydässä on annettu jokaiselle ryhmälle oma vastuu siitä, miten ne työnsä järjestävät.

– Ryhmät sitten itse päättävät, mitkä asiat nostetaan pöydälle ja se on mielestäni myös demokratiaa. En osaa vastata miksi ei (maahanmuutto ole ollut vielä neuvoteltavana), varmasti ne kysymykset ovat tulossa pöydälle, Henriksson sanoi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ei antanut tänä aamuna medialle kommentteja neuvottelujen alkamisen edellä.

Neljän hallitusohjelmasta neuvottelevan puolueen puheenjohtajien on määrä pitää yhteinen tiedotustilaisuus tänään iltapäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat