Anna Hanski vieraili Laosissa: Laulut opettivat lapsia varomaan miinoja

Laulaja Anna Hanski on tutustunut eksoottiseen Laosiin UNICEFin hyvän tahdon lähettiläänä. Matkallaan hän näki, miten Vietnamin sodan aikaiset pommitukset vaikuttavat yhä paikallisten lasten elämään.

Studio55.fin juontaja Markku Veijalainen ja laulaja Anna Hanski saivat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua Kaakkois-Aasiassa sijaitsevaan Laosiin kuusi vuotta sitten. UNICEFin järjestämällä matkalla he pääsivät kurkistamaan ihmisten elämään tavallista turistia syvällisemmin – erityisesti lasten oloihin.

Laos on henkilöä kohden laskettuna maailman pommitetuin maa, ja maastosta yhä löytyvät Vietnamin sodan aikaiset pommit ovat vaaraksi lapsille. Miinojen ja pommien vaaroista opetettiin kouluissa esimerkiksi laulujen avulla.

– Muistan yhdenkin laulun, jossa kerrottiin madosta, josta ei koskaan tiedä, mistä se nostaa päänsä ja löytyykö sieltä pommi. Kotiin mennessään lapset lauloivat "antalai, antalai", joka tarkoitti vaaraa, laulaja Anna Hanski kertoi. Itse hän opetti lapsille suomalaisia lasten lauluja.

Synkästä menneisyydestä huolimatta Anna kehuu rauhallista ja leppoista maata ehdottomasti vierailun arvoiseksi kohteeksi.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, miksi Laosissa kannattaa vierailla.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat