Ann avasi suvussaan kulkeneen origami-laatikon – sisältä paljastui suloinen yllätys 236 vuoden takaa

0:47

Vanhasta suvussa kulkeneesta origami-laatikosta löytyi todellinen yllätys: Sisällä oli 236 vuotta vanha kosintakirje, kertoo Metro.

Katso yllä olevalta videolta koskettava hetki, kun pariskunta kosii toisiaan samaan aikaan!

Brittiläinen eläkeläinen Ann Eaton sai kokea suuren yllätyksen, kun hän avasi vanhan "puzzle pursen", paperista taitellun, hauraan origami-laatikon. Rouva oli saanut sen lahjaksi edesmenneeltä äidiltään.

Paperisesta laatikosta löytyi takaseinän taakse piilotettu lappu, johon rakastunut mies oli kirjoittanut kosintapyynnön kaunopuheisesti – 236 vuotta sitten.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kukaan ei ilmeisesti ollut avannut heiveröistä origami-laatikkoa sitten sen valmistamisen vuonna 1782.

– Pidin sitä korurasiassani ja katsoi sitä aina ajoittain, mutta en koskaan uskaltanut avata sitä. Se on niin heiveröinen, kertoo Ann.

Mahdollisesti peräisin enolta

Kaunis kirjoitus oli koristeltu sydämillä ja kyyhkyillä. Tekstissä mies julistaa ainaista rakkauttaan ja kehottaa naista unohtamaan kaikki kilpailijat. Hän kertoo Cupidon olevan hänen ohjaajansa ja toivoo naisen menevän hänen kanssaan vihille.

– En tiedä, onko se perheen perintökalleus, mutta luulen, että äitini sai sen hänen vanhimmalta veljeltään vuosia sitten. Äitini oli yksi seitsemästä lapsesta ja hän kasvoi [Englannin] kollisosissa, joten se saattaa olla sieltä peräisin, Ann selittää.

Eläkeläinen kertoo päättäneensä, että hän myy kosintapyynnön huutokaupassa.

Paperista taitellut puzzle purse -laatikot olivat yleisiä 1700-luvulla, ja niitä annettiinkin tyypillisesti juuri rakkauden osoituksena. Orgami-laatikot viestittivät lahjan saajalle, että antaja avaa näille sydämensä.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja