Mainos

Ankkuriparin uskomattomat tarinat Pirjo Nuotiosta: Pirjo patisti Upin vaihtamaan nuoren äidin autonrenkaan lumimyräkässä

Kun tekee töitä kolmisenkymmentä vuotta tiiviisti yhdessä, syntyy työuran aikana väistämättä unohtumattomia tarinoita. Joulupäivänä eläkkeelle jäävän MTV:n suosikkiankkuri Pirjo Nuotion ankkuriparilla Urpo Martikaisella tarinoita olikin useita, ohessa niistä kaksi.

MTV:n uutisankkureilla on jo vuosikymmeniä ollut tapana lähettää työvuoron aamupäivänä viestejä toisilleen illan lähetyksen asuista, jotta ne olisivat mahdollisimman yhteneväisiä.

– Kerran Pirjolta ei tullut viestiä, kertoo Martikainen, ja selitys olikin työpaikalle Ilmalan Pöllölaaksoon saavuttaessa melkoinen.

Nuotio kertoi lähettäneensä Martikaiselle tekstiviestin: ”Mulla on tällainen tummansininen satiinijakku ja siinä roosanvärinen kaulaliina, mitä sä paat päälle illalla?” Viesti meni kuitenkin täysin tuntemattomalle miehelle väärään numeroon.

– Pirjo kertoi, että hetki viestin lähettämisen jälkeen joku ukko soitti ja kysyi saamastaan tekstiviestistä. Ukko oli ollut pikkuisen häkellyksissään, ja sitten vielä lisää, kun puhelimeen vastasi Pirjo Nuotio, Martikainen nauraa.


"Upi vaihtaa sun renkaan"

No, kommelluksia sattuu kelle tahansa, mutta näin hyvää sydäntä ei ole monella. Takana oli jälleen pitkä uutisilta, ja Nuotio sekä Martikainen lähtivät kohti kotia hirmuisessa lumimyrskyssä jonain alkutalvena. Kummallakin oli lähes sama suunta, sillä molemmat asuivat tuolloin Helsingin Pirkkolassa. Matka tyssäsi kuitenkin lyhyeen, ja etenkin Martikaisen työpäivä sai vielä yllättävän jatkokäänteen.

– Pirjo lähti edeltä, huomasin että Pirjo hävisi. Lähdin sitten perässä vanhaa Ilmalantorin mäkeä Hakamäentielle valottomaan risteykseen. Siinä risteyksessä seisoo Pirjo, viuhtoo käsillään ja pysäyttää minut. Pysäytin auton, niin siinä oli toinen auto tien vieressä. Pirjo sanoi, että pysäytä auto tuohon parkkiin, tule tänne, sua tarvitaan.

– Siellä on nainen pienen lapsen kanssa autossa. Ihan paniikissa, niin Pirjo sanoi, että nyt Upi tuli, Upi vaihtaa sulle renkaan.

– Tämä kertoo Pirjon tomeruudesta. Hän tiesi mitä teki ja organisoi asioita hyvin halukkaasti, Martikainen jatkaa.

Martikainen itse jäi kuvatussa tilanteessa huuli pyöreänä ihmettelemään. Mutta rengas oli vaihdettava, sillä Pirjo patisti, että kohta nuori äiti paleltuu lapsineen.

Nuorelle äidille tapahtunut oli eräänlainen joulun ihme: Auto jumissa hangessa, ja ensimmäisenä apuun rientää Suomen suosituin uutisankkuripari.

– Hän ei uskonut, onko tämä todellista. Ensin siihen pamahtaa koko Suomen suosikkiankkuri Pirjo Nuotio, joka sanoo, että älä huoli, kohta tulee Upi ja vaihtaa renkaan, Martikainen jatkaa.

2:58

Pelkkää iloa suorasta puheesta

Lähimmäisiä ja hädänalaisia Nuotio auttoi muutenkin, muun muassa toiminnallaan Lastenklinikoiden kummeissa. Työpaikallakaan Nuotio ei jättänyt kollegoitaan pulaan.

– Ilman eri pyyntöä Pirjo oli aina valmis jelppaamaan, täydensi tekstejä, tarjosi valmiit ratkaisut, Martikainen muistelee, ja samoin häntä säestää Keijo Leppänen, Nuotion luottopari ennen eläkepäiviä.

– Pirjo on tavattoman suora ihminen niin, että suoruus muuttuu työnteon helppoudeksi.

Leppänen myöntää, että etenkin nuoremmat toimittajat ovat voineet jopa säikähtää Nuotion suoruutta, mutta mitä kauemmin konkariankkurin on tuntenut, sitä enemmän suoruudesta on ollut pelkkää iloa. Ja kun esiintyminen ruudussa on ollut näyttävää ja varmaa, ei katsojillakaan ole ollut kritiikille sijaa.

– Pirjo oli aina hyvän näköinen tyylikäs nuori nainen ruudussa, mutta siitä huolimatta ei tehnyt numeroa siitä, että pitää näyttää hyvältä. Oli sitä mitä oli, ja hyvä siinä, Martikainen jatkaa.

"42-vuotiaana" eläkkeelle

Kun uutinen eläkkeelle siirtymisestä tuli julki, suurin osa katsojista ihmetteli, miten noin nuori voi jäädä eläkkeelle. Kollegat eivät voisi olla enempää samaa mieltä, vaikka lakisääteinen eläkeikä Nuotiolle on tullutkin täyteen.

– Pirjo on ihan pomminvarmasti Pöllölaaksosta ensimmäinen sellainen, joka lähtee eläkkeelle 43 työvuoden jälkeen niin, että näyttää 42-vuotiaalta, Leppänen lohkaisee lopuksi.

3:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.