Mainos

Keijo Leppäsellä tänään suuri päivä: 25 vuotta MTV:llä! Kutsuperuste uutisankkuriksi naurattaa yhä

1:59

Uutisankkuri Keijo Leppänen juhlii tänään merkkipaalua työurallaan. Pitkäaikainen uutisankkuri sai täyteen 25 vuotta MTV Uutisissa.

Tänään on Keijo Leppäsen, 57, juhlapäivä. Pöllölaaksossa juhlitaan Seitsemän uutisten jälkeen kasalla pitsoja, jotka Leppänen on tilannut toimitukseen. Toimituksessa raikaa nauru, kun Leppänen kertoo tarinoita vuosien varrelta.

Leppänen sai tänään nimittäin mittariin neljännesvuosisadan MTV:n palveluksessa.

Paljon on muuttunut, mutta noin 23 ja puolen vuoden ajan suomalaisille on uutisia lukenut MTV3-kanavalla sama mies. Ensimmäiset puolitoista vuotta kului sekalaisten kotimaan uutisten parissa ennen kutsua ankkuriksi.

"Voisitko sä alkaa lukea uutisia, kun sä oot sopivan ikäinen ja sulla on hyviä vaatteita."

Rekrytointiperuste naurattaa Leppästä yhä. Silloinen toimituspäällikkö tuli käytävällä kysymään kiinnostusta seuraavin sanoin.

– Voisitko sä alkaa lukea uutisia, kun sä oot sopivan ikäinen ja sulla on hyviä vaatteita, Leppänen hauskuuttaa.

Otsaa kuivattiin talouspaperilla

Leppänen ei kieltäytynyt, ja ensimmäinen lähetys oli ruudussa juhannusviikolla -94. Paikka ei ollut 34-vuotiaalle Leppäselle helppo.

– Silloinen ohjaaja Zdzislaw Hoffman kävi kaksi tai kolme kertaa lähetyksen aikana kuivaamassa otsaani talouspaperilla, Leppänen muistelee.

Katsojille asti tunteiden myllerrys ei näkynyt, ja nyt takana on noin 8 000 lähetystä.

– Aina kysytään sitä, että jännittääkö. Tosi monta vuotta meni, ennen kuin olin sinut työni kanssa. Viidestä kahdeksaan vuotta.

Leppänen vakavoituu, kun hän pohtii työnsä merkitystä. Leppoisan olemuksen alla asuu kova uutishaukka.

– Väkisinkin pysyy kärryillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Ei voi sanoa, että nyt ei uutiset kiinnosta, vaan yhteiskuntaa on seurattava.

Kaksi uutista yli muiden

Leppänen nostaa kaksi ankkurina kokemaansa uutistapahtumaa yli muiden. Molemmat ovat suomalaisten valtiomiesten poismenoja, joista tuli tieto kiireessä illalla.

– Tieto (Mauno) Koiviston kuolemasta tuli viime vuonna kesken lähetyksen. Toimittaja Antti Mälkönen näki presidentinkanslian vahvistuksen poismenosta, ja kiirehti tiedon ohjaamoon.

Harri Holkerin kuolemasta kuulimme niin ikään illalla. Molemmat tapaukset osoittivat uutistoimituksemme voiman. Hetkessä saimme uutiskoneen käyntiin, ja uutisankkurit ovat osa sitä koneistoa.

Leppänen luettelee kollegoidensa nimiä, jotka ovat olleet vaikuttamassa hänen uraansa. Hän nostaa esiin kokeneet ankkurikollegat Pirjo Nuotion, Ripsa Koskinen-Papusen ja jo edesmenneen Leena Kaskelan.

Pahin moka suorassa lähetyksessä

Nykyisin hän tekee paljon töitä Maija Lehmusvirran kanssa, jonka seurassa tv-uran pahin mokakin sattui muutama vuosi sitten.

Tilanne ei onneksi ollut valtavan dramaattinen, mutta kameroiden seuratessa tilanne oli orpo.

– Maija oli lähtenyt hakemaan vesimukia kesken lähetyksen, ja ohjaaja hämmentyi asiasta. Hän ottikin minut yllättäen kuvaan, jossa istuin yksin tyhjä tuoli vieressäni, Leppänen nauraa.

– Ei ole kahta samanlaista päivää.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.