Uutisankkuri Keijo Leppänen on tehnyt noin 8 000 lähetystä – nämä uutiset ovat uran dramaattisimmat

Keijo Leppänen paljastaa yli 8 000 lähetyksen uraltaan kaksi mieleenpainuvinta hetkeä –"Mietin jos se ei olisikaan ollut totta" 1:02
Keijo Leppänen paljastaa yli 8 000 lähetyksen uraltaan kaksi mieleenpainuvinta hetkeä – "Mietin jos se ei olisikaan ollut totta"

Liki 30 vuotta MTV Uutisissa työskennellyt ankkuri Keijo Leppänen paljastaa MTV Uutiset Livelle, mitkä uutiset ja lähetykset ovat jääneet hänen mieleensä ikimuistoisimpina.

Presidentti Mauno Koivisto menehtyi toukokuun 12. päivä vuonna 2017.  Tasavallan presidentin kanslian tiedotteen mukaan presidentti nukkui ikiuneen Meilahden sairaalassa kello 21.15. 

Uutinen tavoitti MTV Uutiset kesken Kymmenen uutisten. Tuona ilta ankkurina uutisstudion pöydän takana komeili Keijo Leppänen.

– Se oli aika dramaattista, Leppänen muistelee. 

Liki 30 vuotta MTV Uutisissa työskennellyt uutisankkuri on tehnyt lähetyksiä karkeasti arvioiden 8 000.

Leppäsen mukaan Koiviston kuolinuutinen on painunut hänen mieleensä yhtenä ikimuistoisimpana, ehkä juuri siksi, että uutinen tuntui hetken jopa epätodelliselta.

– Kun uutista luki suorassa lähetyksessä, tuli mieleen, että mitä jos tämä ei ole totta kuitenkaan – mieti, mikä katastrofi se oli ollut.

– Uutinen oli tietenkin tarkistettu, mutta se tunne kävi päässä, Leppänen toteaa suorassa MTV Uutiset Liven lähetyksessä. 

Yksi toinenkin uutinen – sekin kuolinuutinen – on jäänyt Keijo Leppäsen mieleen kirkkaasti. Katso yllä olevalta videolta, mikä tämä lähetys oli ja miksi se on painunut miehen mieleen niin syvästi. 

Näin konkariankkuri päätyi MTV Uutisiin

Leppänen asteli MTV Uutisten uutistoimitukseen 28 vuotta sitten. 

– Olin jo yli kolmekymppinen Uuden Suomen henkilöstöstä laman kaatama nuorehko toimittaja vailla päivääkään telkkarikokemusta, Leppänen sanoo pilke silmäkulmassaan.

Alun perin Leppänen oli hakenut MTV Uutisiin kesätoimittajaksi. Tuo kesän siivittämänä hänestä on tullut yksi Suomen rakastetuimmista ruutukasvoista. 

Tänä iltana Leppänen juontaa kello 21 alkaen juhlalähetystä, jossa juhlistetaan MTV Uutisten 40-vuotista taivalta. 

Juhlalähetyksen juontava Keijo Leppänen MTV Uutiset Liven haastattelussa: kertoo kuinka vuosikymmeniä kestänyt ura alkoi 3:25
Keijo Leppänen paljastaa, mitä 40-vuotisjuhlalähetyksessä on luvassa – katso konkarin haastattelu kokonaisuudessaan!

MTV Uutisten 40-vuotista merkkipaalua juhlistetaan MTV Uutisten eri alustoilla koko päivän – siis aamusta iltaan!


Lähetyksiä voi seurata MTV Uutiset Liven kautta sekä MTV3-kanavalla.

Kaikki lähetykset on katsottavissa jälkikäteen mtv-palvelusta, ja muisteloiden pariin pääsee myös verkkosivujemme kautta. Hyppää mukaan juhlatunnelmaan! 

Lue lisää: MTV Uutiset 40 vuotta – Katso tästä päivän juhlalähetysten tärkeimmät tiedot ja kellonajat

Lue myös:

    Uusimmat