Anita Korva sai Salpausselällä isoa oppia – maailman huiput kouluttivat nuorten SM-kisoihin viitannutta suomalaislupausta

Anita Korvalle jäi sprintistä hyvä maku 1:46
Videolla Anita Korvan kommentit kilpailun jälkeen.

Anita Korva sai tärkeää oppia jatkoa ajatellen Salpausselän kisoissa maailmancupin vapaan hiihtotavan sprintistä. 19-vuotias suomalaislupaus ylsi lauantain kisassa puolivälieriin, mutta jäi erässään viidenneksi – edellään erävaiheen toinen suomalaisnainen Katri Lylynperä.

Korvan loppusijoitus oli 22:s.

– Ihan hyvää menoa oli. Karsinnan 20:s sija oli minulle hyvä. Totta kai erä oli vähän ahdasta, Korva sanoi.

– Minulla olisi pitänyt olla jalkaa nousussa, mutta ei ollutkaan tarpeeksi. Jäi kuitenkin hyvä mieli, että sai kokemusta tästä ja näki, miten maailman parhaimmisto hiihtää.

Korva koki olleensa liian arka. Juuri tästä hän sai suurimman opin maailman huippujen lyötyä tahtia. Jatkoon Korvan erästä painelivat sittemmin finaalissa neljänneksi yltänyt Saksan Sandra Ringwald ja finaalin kakkonen Yhdysvaltain Sophie Caldwell.

– Ei voi jäädä katselemaan. Jos on yhtään paikkaa tai tuntemusta, pitää vain mennä. Täällä hiihdetään vähän kovempaa kuin vaikka nuorten SM:eissä.

Ja kovempaa myös kuin nuorten MM-kisoissa, joista Korva saavutti taannoin Lahdessa kolme pronssia. Vajaan kahden viikon kuluttua hän on debytoimassa aikuisten MM-kisoissa Seefeldissä.

– Siellä yritetään tehdä oma paras. Vähän saa kokemusta sielläkin oikeasti isoista kisoista, miten hommat hoituvat. Tässä on vielä opettelua.

Korvalle lienee luvassa paikka juuri MM-sprinttiin.

– Se on varmaan se, mikä minulla on tällä hetkellä mahdollisuus. Aika tiukkaa varmaan muille matkoille. Kaikki käy kyllä itselleni, mutta siihen on tilaa eniten, Korva summasi.

Lue myös:

    Uusimmat