Ristomatti Hakolaa kiristi MM-pettymys – ”Ensimmäinen arvokisojen epäonnistuminen”

Ristomatti Hakola: Nyt menen syömään ja itken itseni uneen 1:44
Videolla Hakolan ajatuksia torstain sprintin jälkeen.

Ristomatti Hakolan karsintahiihto oli todella nihkeä, mutta hän sai erävaiheeseen selvästi uutta potkua. Tuloksena oli kuitenkin oman erän kolmas sija ja karsiutuminen välierävaiheesta.

Leppoisaa miestä selvästi sapetti. Loppusijoitus oli 16:s.

– Aika-ajo oli ihan tuhnu. Erä oli parempaa. Kun sain uuden kapulan alle erään, niin nyt oli jo parasta mitä löytyy. Aika-ajossa oli ehkä vähän tuhnuutta silläkin puolella. Nyt päästiin kartalle jo ja oli hyvä suksi, Hakola selvitti kisan jälkeen.

Hakola antoi kiitosta huoltotiimille, joka siis sai paremmat sukset erään. Latu on todella haasteellinen, sillä pohja on hyvä, mutta auringonpaiste ja korkea lämpötila vievät siitä luiston.

– Nopeasti reagoitiin, kun aikaa ei ollut paljon.

– En ole tuollaista lunta monessa paikassa nähnyt, se on erikoinen. Hienojakoinen lumi, joka on lässähtänyt siihen. Erikoisen näköistä. Spesiaalikelit tulee olemaan kisoissa. 15 kilometrin perinteiselläkin tulee olemaan ihan työmiehen keli, Hakola povasi.

Oma suoritus jätti toivomisen varaa, mutta nostatti myös kiukun, jota seurasi vahva lupaus.

– Periaatteessa tämä oli ensimmäinen arvokisojen epäonnistuminen. Falunista (2015) asti olen ollut välierissä tai finaalissa, ja nyt olen ulkona.

– Mutta voin kertoa, että kahden vuoden päästä Oberstdorfin perinteisen sprintti, lupaan että olen siellä aika korkealla. Muistakaa tämä sitten, Hakola sanoi pontevasti suomalaistoimittajille.

Hakola hiihti Lahden MM-kisoissa ja Pyeongchangin olympialaisissa finaalissa.

Lue myös:

    Uusimmat